خواص گوشت بوقلمون
گوشت سفید و قرمز بوقلمون هر یک دارای مواد ریزمغذی متفاوتی هستند.
۸۵ گرم گوشت کبابی و فراورینشدهی سینهی بوقلمون دارای این مواد است:
۱۳۵ کالری؛ ۳/۲۶ گرم چربی؛ صفر گرم کربوهیدرات؛ ۲۴/۷ گرم پروتئین.مواد غذایی در همین مقدار گوشت تیرهی بوقلمون عبارتاند از:
۱۷۳ کالری؛ ۵/۱۳ گرم چربی؛ صفر گرم کربوهیدرات؛ ۲۳/۵۵ گرم پروتئین.گوشت بوقلمون همچنین دارای ریزمغذیهای زیر است:
ویتامین B6؛ ویتامین B12؛ نیاسین یا ویتامین B3؛ کولین؛ سلنیوم؛ زینک.گوشت تیرهی بوقلمون ویتامینها و مواد معدنی بیشتر دارد اما در مقابل چربی و کالری آن هم بیشتر است.
گوشت بوقلمون دارای آمینواسید تریپتوفان است. برخی باور دارند به همین دلیل افراد بعد از میل کردن خوراک سنگین بوقلمون دلشان میخواهد چرت بزنند. بااینحال مقدار تریپتوفان موجود در بوقلمون آنقدر نیست که باعث احساس خوابآلودگی شود. درحقیقت همهی انواع گوشت دارای تریپتوفان هستند.
خواص گوشت بوقلمونمقدار تریپتوفان موجود در گوشت بوقلمون نهتنها باعث خوابآلودگی نمیشود بلکه میتواند باعث سرزندگی بیشتر شود!
میل کردن غذاهایی مانند گوشت بوقلمون با مقدار پروتئین بالا باعث تقویت احساس سیری در افراد میشود و بنابراین فرد برای مدت بیشتری احساس سیری میکند.
جذب پروتئین کافی به حفظ ماهیچهها و ثبات سطح انسولین در بدن کمک میکند. به یاد داشته باشید که پروتئین را میتوانید از انواع گوشت دریافت کنید و بدن انسان در هر وعده امکان جذب مقدار معینی پروتئین را دارد. بنابراین منبع پروتئین سالم و کمچرب را در وعدههای غذایی مختلف داشته باشید تا بدنتان بتواند در وعدههای مختلف پروتئین جذب کند. میتوانید پروتئین را از منابع دیگری مانند آجیل، ماهی، لبنیات، سویا و حبوبات دریافت کنید.
چون بیشتر چربی بوقلمون در پوست آن است، خیلی ساده با جداکردن آن میتوانید خوارکی سالمتر و کمچربتر داشته باشید.
تریپتوفان موجود در بوقلمون ممکن است به افزایش سطح سروتونین در بدن کمک کند که نتیجهی آن هشیاری و سرزندگی بیشتری است. هرچند مقدار آن کم است اما چنین تأثیری بههمراه دارد.
سینهی بوقلمون نسبت به دیگر قسمتها چربی و کالری کمتری دارد. اینطور نیست که غذایی که با بوقلمون تهیه شده باشد، سالمتر باشد. بهطور مثال همبرگر بوقلمون ممکن است بهاندازهی همبرگر گوشت گاو چربی اشباع داشته باشد؛ بستگی به این دارد که چقدر گوشت تیرهی بوقلمون در تهیهی خوراک بهکار رفته باشد.
همیشه مواد غذایی را از نظر اندازهی چربی و مقدار گوشت کمچرب بررسی، محصولات مختلف را مقایسه و سالمترین را انتخاب کنید.
رژیم غذاییاز مصرف خوراکیهای فراوریشدهی بوقلمون مانند هاتداگ، سوسیس یا کالباس خودداری کنید یا دستکم مصرف آنها را کاهش دهید. حتی مواد کمتر فراوریشده مانند همبرگر آمادهی بوقلمون دارای مقدار زیادی نمک و مواد نگهدارنده هستند.
بهدنبال بوقلمون تازه، کمچرب و ارگانیک باشید که در مزرعه، در شرایطی انسانی و بدون آنتیبیوتیک پرورش یافتهاند. در پرورش بوقلمون بهروشهای صنعتی و کارخانهای، به آنها آب، نمک و مواد نگهدارنده تزریق میشود تا اندازهی بزرگتر و ماندگاری بیشتری داشته باشند. بوقلمونهای پرورشیافته در مزرعه و مرتع به روش طبیعی همچنین امگا۳ بیشتری دارند.
برای رفع احتمال انتقال بیماری، هنگام پخت بوقلمون مطمئن شوید دمای لایههای درونی گوشت به ۷۴ درجه سانتیگراد میرسد.
منبع: چطور