تبلیغات


هر روز صدها مطالب خواندنی و سرگرمی و خبری از سراسر اینترنت فقط در بروفان

آموزش خشک کردن میوه در خانه

همان‌طور که می‌دانید درختان میوه، بوته‌ها و گیاهان توت در فصل تابستان، پر از بار و محصول هستند؛ بنابراین مصرف انواع میوه‌های تازه و محلی در این فصل، کار راحتی است اما با نزدیک شدن به پاییز، این میوه‌ها طعم شیرین و دل‌پذیرشان را از دست می‌دهند و بسیار کمیاب می‌شوند؛ اما اصلا نترسید. با جمع‌آوری میوه‌ها در فصل گرما – یعنی وقتی میوه‌های تازه و خوشمزه در بازار فراوان هستند – و ذخیره کردن آنها برای زمستان، دیگر لازم نیست نگران چیزی باشید.

هنگامی که بحث مصرف میوه در فصل سرما به میان می‌آید، شما سه گزینه پیش رو دارید: استفاده از میوه‌ی کنسروی، میوه‌ی منجمد یا میوه خشک.

در این مطلب قصد داریم به شما بیاموزیم که چگونه میوه خشک کنیم، یعنی میوه های تازه‌ی تابستانی را به میان‌وعده‌ای تبدیل کنیم که می‌توانیم در بقیه‌ی طول سال بخوریم. میوه خشک، ترد و شیرین است؛ بنابراین می‌توان گفت نوعی آب‌نبات طبیعی هستند که آماده کردن آنها به وسیله‌ی خاصی نیاز ندارد.

روش اول: خشک کردن میوه در فر

طرز خشک کردن میوه در فر - طرز تهیه میوه خشک در خانه

برای خشک کردن میوه در فر اول از همه به فر، کاغذ مومی یا لاینر‌های سیلیکونی و سینی فر یا توری‌های گرد مخصوص پیتزا نیاز دارید.

روش کار بسیار ساده است. فقط کافی است میوه ها را در دمای پایین گرم کنید تا آب آنها به‌قدر کافی تبخیر شود. با این کار، احتمال رشد باکتری‌ها به حداقل می‌رسد. مراحل کار از این قرار است:

۱. میوه‌ی موردنظرتان را آماده کنید

میوه ها و توت های رسیده یا کاملا رسیده را انتخاب کنید. آنها را با آب سرد بشویید. قسمت‌های لکه‌دار و خراب‌شان را جدا کنید. اگر میوه هسته یا دانه دارد، آن را بیرون بیاورید و ساقه‌ی توت‌ها را نیز جدا کنید. میوه‌ها را به‌صورت هم‌اندازه برش بزنید تا در مدت زمان یکسانی خشک شوند.

۲. پوست میوه ها را بگیرید (اختیاری)

برخی میوه ها مانند هلو، شلیل و سیب در صورتی‌ که پوست‌شان گرفته شود، بهتر خشک می‌شوند. در پایین هر قطعه از میوه با چاقوی پوست‌کنی، یک علامت X ایجاد کنید. تکه‌های میوه را به‌مدت ۳۰ ثانیه در آب جوش بریزید و سپس به یک ظرف آب یخ منتقل کنید. با این کار پوست میوه‌ها به‌راحتی جدا می‌شود.

۳. آنها را بخیسانید

برای آنکه میوه ها ظاهر زیبایشان را حفظ کنند و میزان تغییر رنگ‌شان به حداقل برسد، آنها را در آب‌لیمو و آب بخیسانید. میوه‌ها را ۱۰ دقیقه درون این مخلوط قرار دهید، سپس در آبکش خالی کنید و با یک حوله‌ی بدون پرز به‌آرامی خشک کنید.

۴. میوه ها را درون فر قرار دهید

فر را از قبل در دمای ۵۴ تا ۷۱ درجه‌ی سانتی‌گراد گرم کنید. برای میوه های برش‌خورده‌ی نازک مانند سیب یا هلو از درجه‌ی حرارت پایین‌تر استفاده کنید اما برای توت فرنگی ها و سایر توت‌های کامل از دمای بالاتر استفاده کنید. روی سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید. تکه‌های میوه را در یک لایه طوری بچینید که روی هم قرار نگیرند و کمی فاصله بین‌شان وجود داشته باشد. برای جلوگیری از جمع شدن (لوله شدن) میوه ها در حین خشک شدن، یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی آنها قرار دهید. میوه ها را درون فر بگذارید و هر دو ساعت یک‌بار، سینی فر را بچرخانید.

چگونه می‌توانید بفهمید که میوه‌ها آماده‌اند؟

میوه خشک باید بافتی مانند چرم پیدا کند اما همچنان تا حدی منعطف باشد.

مدت زمان لازم برای خشک شدن میوه های مختلف در فر

مدت زمان لازم برای خشک شدن انواع میوه ها در فر از این قرار است:

آلو: ۶ ساعت؛ گلابی: ۶ ساعت؛ هلو: ۶ ساعت؛ موز: ۶ ساعت؛ سیب: ۶ ساعت؛ انگور: ۸ تا ۱۰ ساعت؛ پوست مرکبات: ۸ تا ۱۰ ساعت؛ گیلاس: ۱۲ ساعت؛ توت‌فرنگی: ۱۲ ساعت؛ زردآلو: ۱۲ ساعت. آنها را نم‌زدایی کنید

وقتی میوه های خشک آماده شدند، آنها را از فر بیرون بیاورید و در ظرف‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای بریزید. سر ظرف‌ها را برای ۴ تا ۵ روز باز بگذارید تا هرگونه رطوبت باقی‌مانده از فرایند خشک شدن بتواند تبخیر شود. هر روز، ظرف را تکان دهید تا میوه‌ها کمی جابه‌جا شوند.

پس از ۵ روز، در ظرف را ببندید و تا فصل برداشت بعدی (حدود ۱۰ ماه بعد) از این میوه های خشک لذت ببرید.

فکر نکنید که فقط باید تکه‌های میوه یا توت‌ها را خشک کنید. شما می‌توانید لواشک خانگی نیز درست کنید.

طرز تهیه لواشک ساده

۲ فنجان میوه‌ خردشده و انواع توت را با ۱ فنجان آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله‌ی متوسط بپزید تا زمانی‌که میوه ها نرم شوند. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود تا به دمای اتاق برسد. سپس میوه های پخته را با ۱ قاشق غذاخوری عسل و ۱ قاشق چای‌خوری آب‌لیمو مخلوط و له کنید. این مخلوط را روی سینی فری که روی آن را با کاغذ مومی پوشانده‌اید، پهن کنید و به‌مدت ۵ تا ۶ ساعت در فر ۶۰ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار دهید تا خشک شود. اگر میوه ها پس از ۶ ساعت همچنان چسبناک بودند، یک ساعت دیگر نیز سینی را درون فر قرار دهید. پس از آماده شدن و سرد شدن لواشک، آن را با قیچی آشپزخانه به شکل‌های موردنظر ببُرید.

نکته‌ی سرآشپز: پوست گوجه‌فرنگی را نگه دارید. سعی کنید تا حد ممکن از هدر دادن مواد غذایی اجتناب کنید. پوست گوجه فرنگی ها معمولا دور ریخته می‌شود؛ به‌خصوص موقع درست کردن رب گوجه‌فرنگی در تابستان. اما لازم نیست آنها را دور بیندازید. می‌توانید پوست‌ گوجه‌فرنگی‌ها را نگه دارید و خشک کنید. پوست گوجه فرنگی خشک‌شده، یک تاپینگ (رویه) عالی برای پیش‌غذاهایی مانند کراستینی، انواع سالاد و حتی پیتزا است. شما حتی می‌توانید پوست‌های خشک‌شده‌ی گوجه‌فرنگی را آسیاب و به مخلوط ادویه‌هایتان اضافه کنید. برای خشک کردن آنها، مراحل ذکرشده در بالا را دنبال کنید و حتما روی پوست‌ها را با کاغذ مومی یا یک توری گرد پیتزا بپوشانید تا در حین خشک شدن، جمع نشوند. آنها را به‌مدت ۱ تا ۲ ساعت در فر ۶۵ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار دهید و پس از آن دستورالعمل‌های مربوط به نم‌زدایی را انجام دهید.

روش دوم: خشک کردن میوه‌ در فضای باز

طرز خشک کردن میوه با نور خورشید - طرز تهیه میوه خشک

مراحل خشک کردن میوه در فضای باز از این قرار است:

۱. یک روز گرم را انتخاب کنید

درجه‌ی حرارت باید حداقل ۳۰ درجه‌ی سانتی‌گراد باشد (هرچه بالاتر باشد، بهتر است). همچنین توجه داشته باشید که خشک کردن میوه در فضای باز، چند روز طول می‌کشد بنابراین لازم است که هوا برای چند روز متوالی صاف و خوب باشد.

رطوبت هوا نیز در حین خشک کردن میوه باید زیر ۶۰ درصد و هوا هم آفتابی و گرم باشد. ۲. میوه‌ها را روی سینی توری (مشبک) قرار دهید

از توری‌های استیل ضدزنگ، پلاستیکی یا فایبرگلاس با روکش تفلون استفاده کنید. میوه‌ها را در یک لایه‌ی یک‌نواخت و با کمی فاصله روی توری بچینید.

اکثر سینی‌های چوبی نیز برای این کار مناسب‌ هستند اما از چوب سبز، کاج، سدار، بلوط و چوب سرخ اجتناب کنید. همچنین از توری فلزی (توری فلزی گالوانیزه) نیز استفاده نکنید. ۳. سینی را زیر نور آفتاب قرار دهید

سینی میوه‌ را روی دو عدد آجر قرار دهید تا از زمین فاصله بگیرد. روی آن را به‌طور شل (آزاد) با یک توری نازک بپوشانید و بگذارید زیر نور مستقیم خورشید بماند.

مهم است که سینی را از زمین مرطوب دور نگه دارید. قرار دادن سینی روی آجر باعث می‌شود که هوا بهتر جریان پیدا کند و فرایند خشک کردن میوه سریع‌تر انجام شود. برای منعکس کردن نور بیشتر و سرعت بخشیدن به روند خشک شدن میوه‌ها، یک ورق آلومینیوم یا قلع در زیر سینی قرار دهید. پوشاندن روی سینی از میوه‌ها در برابر پرندگان و حشرات محافظت خواهد کرد. سینی را در شب در زیر یک سایه‌بان یا در یک جای سرپوشیده قرار دهید، چون هوای خنک شب می‌تواند میوه را دوباره مرطوب کند. ۴. میوه‌ها را بعد از چند روز جمع‌آوری کنید

خشک کردن میوه با استفاده از این روش، چندین روز طول می‌کشد. هر روز چند بار به میوه‌ها سر بزنید و بر روند خشک شدن آنها نظارت کنید. وقتی میوه ها چروکیده و جویدنی (ترد) شدند، آنها را جمع‌آوری کنید.

روش سوم: طرز خشک کردن میوه با استفاده از دستگاه میوه خشک کن

نحوه خشک کردن میوه با دستگاه خشک‌کن - طرز تهیه میوه خشک در خانه

۱. میوه خشک کن را تنظیم کنید

میوه خشک کن را روی تنظیمات خشک کردن میوه قرار دهید. اگر خشک کن شما چنین تنظیماتی ندارد، درجه‌ی حرارت آن را روی ۵۷ درجه‌ی سانتی‌گراد تنظیم کنید.

۲. میوه ها را برای ۲۴ تا ۴۸ ساعت خشک کنید

میوه ها را در یک لایه‌ی تکی درون خشک کن بچینید. مقدار زمان دقیق خشک شدن به میوه و ضخامت آن بستگی دارد اما معمولا میوه‌ها پس از ۱ تا ۲ روز آماده هستند.

برای جلوگیری از خشک شدن بیش‌ازحد میوه‌ها، بعد از ۲۴ ساعت اول آنها را مدام ببینید. سپس هر ۶ تا ۸ ساعت یک‌بار دوباره به میوه‌ها سر بزنید. ۳. میوه خشک شده را جمع‌آوری کنید

وقتی میوه ها خشک و ترد شدند، یعنی آماده هستند و می‌توانید آنها را جمع‌آوری کنید. میوه خشک را به‌آرامی فشار دهید؛ آنها باید نسبتا سفت باشند، چون رطوبت موجود در آنها بیرون کشیده شده است.

نگهداری و استفاده از میوه خشک ۱. آنها را در ظروف سربسته و در یک محل خنک نگهداری کنید

اکثر میوه های خشک شده اگر به این روش نگهداری شوند، ۹ تا ۱۲ ماه قابل استفاده هستند. میوه های خشک آماده و بسته‌بندی‌شده، بعد از باز شدن باید سریع‌تر مصرف شوند و ممکن است لازم باشد برای جلوگیری از فاسد شدن، آنها را در یک کیسه‌ی سربسته درون یخچال قرار دهید. این مسئله در مورد میوه های خشک شده‌ خانگی که به‌طور کامل خشک نشده‌اند و تا حدی رطوبت دارند نیز صدق می‌کند.

۲. می‌توانید از میوه خشک در دستورات غذایی مختلف استفاده کنید یا آنها را به‌تنهایی بخورید

برخی از میوه‌های خشک را می‌توان با خیساندن در آب گرم یا آهسته جوشاندن دوباره آبدار و مرطوب کرد. این کار معمولا برای میوه‌های خشک‌شده‌ای مانند سیب، زردآلو، هلو، آلو و گلابی به‌کار می‌رود. انبه و پاپایای خشک‌شده را می‌توانید یک ساعت قبل از استفاده در آب سرد بخیسانید تا آبدار و مرطوب شوند.

منبع: چطور

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات لینکی

جدیدترین اخبار

  • نقد و بررسی فیلم روسی

      خلاصه داستان : توماج ( امیر آقایی) موفق می شود تا از زندان فرار کند اما زمانی که نزد همسرش ( طناز طباطبایی ) باز می گردد متوجه می...

  • آموزش پخت غذاهای سریع و آسان

    با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید : فرض کنید ماده خامی دارید که می‌خواهید با آن شام درست کنید و آن را...

  • سریال مختارنامه – قسمت ۶

    پاسخی بگذارید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل *...

  • سریال وقت صبح – قسمت ۶ (آخر)

    پاسخی بگذارید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل *...

  • سلامتی نوزادتان را بسنجید

    یک کودک تازه متولد شده، نه خودش را می شناسد و نه چیزهایی را که در اطرافش وجود دارد. تنها گرسنگی، سرما و گرما را درک می کند. به همین دلیل شما...

  • قوانین جر و بحث کردن با همسر

    جروبحث بین زن و شوهر اجتناب ناپذیر است و رابطه‌ی خوب رابطه‌ای نیست که در آن جروبحث و بگومگو وجود ندارد بلکه رابطه‌ای است که در آن، زن و شوهر...

  • طرز تهیه مربای آلو سیاه

    با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش شیرینی پزی همراه باشید : مربای آلو سیاه خانگی بسیار غلیظ، خوشرنگ و چند کاره است. از این مربا...

  • ۱۰ اتومبیل برتر جهان با بیشترین عمر نگهداری

    عمر مفید استفاده و نگهداری از اتومبیل‌های گوناگون در کشور‌های صنعتی و پیشرفته جهان بسیار کوتاه است. ولی نتایج مطالعه جدید iSeeCars نشان می‌دهد...

  • متولدین ماه‌های مختلف چه زمانی عاشق می‌شوند؟

    برخی از آدم‌ها خیلی زود عاشق می‌شوند و برخی دیگر دیر. برخی به عشق در نگاه اول اعتقاد دارند و برخی دیگر تا طرف مقابل شان را نشناسند، نمی‌توانند حسی...

  • چرا دانشجویان ایرانی کشور کانادا را برای تحصیل انتخاب می کنند؟

    انتخاب بسیاری از دانشجویان ایرانی ادامه تحصیل در کانادا است. اما چرا بسیاری از دانشجویان ایرانی مایل به ادامه تحصیل در کانادا هستند؟ آیا تحصیل در...

  • این نقشه‌ها حرف‌های تازه و جالبی دارند

    در درس‌های جغرافیای مدرسه، مجبور بودیم چیز‌های خسته کننده‌ای بخوانیم: جمعیت کشور‌های مختلف، اندازه دریا‌ها و اقیانوس‌ها و …. اما فکرش را...

  • سریال مرضیه – قسمت ۱

    پاسخی بگذارید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل *...

  • سریال ستایش ۳ – قسمت ۱

    پاسخی بگذارید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل *...

  • سریال ترور خاموش – قسمت ۱

    پاسخی بگذارید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل *...

  • سریال وقت صبح – قسمت ۵

    پاسخی بگذارید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل *...

  • سریال مختارنامه – قسمت ۵

    پاسخی بگذارید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل *...

  • طرز تهیه خوراک مرغ ترش و شیرین

    مرغ ترش و شیرین تکه‌های مرغ مزه‌دار شده با فلفل‌دلمه‌ای تازه و آناناس است که در ماهیتابه تفت داده می‌شوند و با هم یک مزه فوق‌العاده را می‌سازند....

  • برگر بره کبابی با سبزیجات معطر و پنیر

    برگر بره کبابی طعم فوق العاده‌ای دارد که طعم آن تنها بخاطر گوشت بره چرخ شده نیست بلکه بخاطر فلفل، پنیر فتا، سبزیجات معطر و پوست مرکبات است....

  • از کجا بفهمیم عاشق کسی شده‌ایم؟

    اگر عاشق شده باشید می‌دانید که چه حسی دارد: بیقرارید، دوست دارید مدام با او در ارتباط و باخبر باشید و دوست دارید همیشه برایش هدیه بخرید و خوشحالش...

  • اقیانوس‌های جهان کجا به هم می‌رسند؟

    پنج اقیانوس روی زمین وجود دارد، همه آن‌ها با یکدیگر ارتباط دارند و یک حجم آب پیوسته را تشکیل می‌دهند. قبلا فقط چهار اقیانوس وجود داشت: آرام،...

  • طرز تهیه تارت راتاتویی

    با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید : تارت راتاتویی غذای فرانسوی است. شاید خیلی از ما بعد از دیدن انیمیشن...

  • کلیپ تریلر PES 2020 با حضور ستارگان فوتبال

    پاسخی بگذارید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل *...

  • سریال وقت صبح – قسمت ۴

    پاسخی بگذارید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل *...

داغ ترین اخبار

  • سریال مختارنامه – قسمت ۶

    پاسخی بگذارید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل *...

  • چرا دانشجویان ایرانی کشور کانادا را برای تحصیل انتخاب می کنند؟

    انتخاب بسیاری از دانشجویان ایرانی ادامه تحصیل در کانادا است. اما چرا بسیاری از دانشجویان ایرانی مایل به ادامه تحصیل در کانادا هستند؟ آیا تحصیل در...

  • متولدین ماه‌های مختلف چه زمانی عاشق می‌شوند؟

    برخی از آدم‌ها خیلی زود عاشق می‌شوند و برخی دیگر دیر. برخی به عشق در نگاه اول اعتقاد دارند و برخی دیگر تا طرف مقابل شان را نشناسند، نمی‌توانند حسی...

  • ۱۰ اتومبیل برتر جهان با بیشترین عمر نگهداری

    عمر مفید استفاده و نگهداری از اتومبیل‌های گوناگون در کشور‌های صنعتی و پیشرفته جهان بسیار کوتاه است. ولی نتایج مطالعه جدید iSeeCars نشان می‌دهد...

  • طرز تهیه مربای آلو سیاه

    با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش شیرینی پزی همراه باشید : مربای آلو سیاه خانگی بسیار غلیظ، خوشرنگ و چند کاره است. از این مربا...

  • قوانین جر و بحث کردن با همسر

    جروبحث بین زن و شوهر اجتناب ناپذیر است و رابطه‌ی خوب رابطه‌ای نیست که در آن جروبحث و بگومگو وجود ندارد بلکه رابطه‌ای است که در آن، زن و شوهر...

  • سلامتی نوزادتان را بسنجید

    یک کودک تازه متولد شده، نه خودش را می شناسد و نه چیزهایی را که در اطرافش وجود دارد. تنها گرسنگی، سرما و گرما را درک می کند. به همین دلیل شما...

  • سریال وقت صبح – قسمت ۶ (آخر)

    پاسخی بگذارید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل *...

  • آموزش پخت غذاهای سریع و آسان

    با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید : فرض کنید ماده خامی دارید که می‌خواهید با آن شام درست کنید و آن را...

  • نقد و بررسی فیلم روسی

      خلاصه داستان : توماج ( امیر آقایی) موفق می شود تا از زندان فرار کند اما زمانی که نزد همسرش ( طناز طباطبایی ) باز می گردد متوجه می...