تبلیغات


هر روز صدها مطالب خواندنی و سرگرمی و خبری از سراسر اینترنت فقط در بروفان

حقایق تغذیه‌ای و خواص بامیه

بامیه گیاهی گل‌دار از تیره‌ی پنیرکیان است که فواید بسیاری برای سلامتیدارد. بامیه گیاهی با ساقه‌ی راست و پوشیده از موست. گیاه بامیه بویی شبیه‌به گیاه میخک و تا حدی گیاه پنبه دارد، ولی برگ‌های آن بزرگ‌تر و سخت‌تر هستند و ساقه‌ی ضخیم‌تری دارد. بهترین زمان برای برداشت بامیه زمانی است که غلاف (پوست) گیاه سبز، نازک و نابالغ است.

براساس اعلام وزارت کشاورزی ایالات متحده بامیه گیاهی یک‌ساله و گرمسیری است که به آب‌وهوای مرطوب و دمای بالای ۵/۲۹ درجه‌ی سانتی‌گراد نیاز دارد و دراثر سرما و یخ‌زدگی خیلی زود آسیب می‌بیند. میوه‌ی بامیه، درواقع غلافی دراز است که موهای ریزی دارد و اجزای سخت ندارد. البته گونه‌های مختلف این گیاه در طول، رنگ و صافی تفاوت دارند. گیاه بامیه در خاک‌های زهکشی‌شده و پر از کود بهتر رشد می‌کند. بامیه از لحاظ اقتصادی گیاهی باصرفه است. زیرا جوانه، گل، غلاف، ساقه، برگ‌های تازه و تخم آن ارزش اقتصادی دارد. می‌توان از بامیه در خورشت‌ها، سالادها و سوپ‌ها استفاده کرد. برای بهره‌گیری از خواص بامیه می‌توان آن را به‌شکل خام، خشک‌شده یا آب‌پز مصرف کرد. بامیه بعد از پختن به غذا قوام می‌دهد. اغلب از عصاره‌ی بامیه به‌عنوان قوام‌دهنده در دستورالعمل برخی خورشت‌ها و سس‌ها استفاده می‌شود. مصرف برگ‌های بامیه احتمال بروز بیماری‌های ناشی از التهابات را کاهش می‌دهد.

حقایق تغذیه‌ای

بامیه یکی از خوراکی‌های سرشار از فیبر و مواد مغذی است. تقریبا نیمی از فواید و خواص بامیه به‌خاطر وجود فیبر محلول به‌شکل صمغ‌ و پکتین است. در نصف فنجان بامیه‌ی پخته‌شده نزدیک به ۱۰٪ نیاز روزانه‌ی فرد به ویتامین B۶ و ویتامین B۹ (اسید فولیک) وجود دارد. در زیر ارزش غذایی نصف فنجان بامیه برش‌شده و پخته‌شده آمده است:

۱٫۵ گرم پروتئین؛ ۵٫۸ گرم کربوهیدرات؛ ۳۷ میکروگرم اسید فولیک؛ ۱۳ میلی‌گرم ویتامین C (معادل ۲۲٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ویتامین)؛ ۴۶ میلی‌گرم منیزیم (معادل ۱۱٫۵٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ماده‌ی معدنی)؛ ۴۶۰ IU‌ ویتامین A (معادل ۹٫۲٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ویتامین)؛ ۲ گرم فیبر (معادل ۸٪ نیاز روزانه‌ی بدن)؛ ۲۵۷ میلی‌گرم پتاسیم (معادل ۷٫۳٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ماده‌ی معدنی)؛ ۵۰ میلی‌گرم کلسیم (معادل ۵٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ماده‌ی معدنی)؛ ۰٫۴ میلی‌گرم آهن (معادل ۲٫۳٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ماده‌ی معدنی). خواص بامیه

بامیه به‌واسطه‌ی داشتن مواد مغذی فراوان، فواید بسیاری برای سلامتی دارد. بامیه با خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالای خود به بهبود بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲، بهبود بیماری‌های گوارشی و حتی برخی از سرطان‌ها کمک می‌کند. همچنین بامیه سرشار از برخی ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند ویتامین B۱ (تیامین)، ویتامین B۶، اسید فولیک، ریبوفلاوین (ویتامین B۲)، زینک (روی) و فیبر تغذیه‌ای است. در زیر برخی از فواید تغذیه‌ای و خواص بامیه آمده است:

۱. سرشار از کلسیم

بامیه یکی از منابع خوب کلسیم و منیزیم است به همین دلیل از کمبود این مواد معدنی جلوگیری می‌کند. کلسیم علاوه‌بر سلامت استخوان، به تنظیم ضربان قلب، تنظیم فشار خونو کلسترول خون کمک می‌کند. همچنین کلسیم به عملکرد عضلات و دستگاه عصبی کمک می‌کند.

برای گیاه‌خواران و کسانی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، بامیه می‌تواند تا حدی کمبود کلسیم ناشی از مصرف‌نکردن لبنیات را جبران کند. هر وعده‌ی بامیه دارای ۵۰ میلی‌گرم کلسیم است. درحالی‌که نیاز روزانه‌ی بزرگسالان به کلسیم در حدود ۱۰۰۰ میلی‌گرم است، ولی مصرف منظم بامیه می‌تواند بخشی از نیاز به کلسیم را تأمین کند.

۲. کمک به سلامت قلب

براساس اعلام مجله‌ی تکنولوژی و فرآوری مواد غذایی فیبر محلول موجود در بامیه با کاهش طبیعی کلسترول خون، به کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی و سلامت قلب کمک می‌کند. بنابراین مصرف بامیه راهی مناسب برای کاهش سطح کلسترول است. بامیه سرشار از پکتین است و می‌تواند با تنظیم صفرا در روده به کاهش کلسترول خون کمک کند.

۳. کمک به بینایی

مصرف بامیه به بهبود بینایی کمک می‌کند. غلاف بامیه یکی از منابع بی‌نظیر ویتامین A و بتاکاروتن است که هر دوی آنها در بینایی و داشتن پوستی شاداب مؤثرند. همچنین این مواد مغذی می‌توانند احتمال بروز بیماری‌های چشم را کاهش دهند.

۴. منبع خوبی از پروتئین

تخم بامیه با داشتن اسیدهای آمینه‌ی لیزین و تریپتوفان، ترکیب پروتئینی فوق‌العاده‌ای دارد. ترکیب اسیدهای آمینه‌ی تخم بامیه با سویا مقایسه می‌شوند؛ درحالی‌که نسبت کارآیی پروتئین بامیه (PER) از پروتئین سویا بالاتر است. ترکیب پروتئین بامیه آن را به غذایی مناسب برای قرارگرفتن در رژیم‌های غذایی با پایه‌ی حبوبات و غلات قرار می‌دهد.

درواقع تخم بامیه با داشتن پروتئین باکیفیت‌ و اسیدهای آمینه‌ی ضروری‌اش باعث شده تا این ماده‌ی غذایی یکی از بهترین منابع گیاهی برای تأمین پروتئین‌های موردنیاز بدن باشد.

۵. کمک به کاهش کلسترول

تحقیقات مجله‌ی دانش غذای پاکستان درمورد خواص بامیه نشان می‌دهد تقریبا نیمی از غلاف بامیه را فیبر محلول به‌شکل صمغ و پکتین تشکیل می‌دهد. فیبر محلول میزان کلسترول خون و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. بنابراین می‌توانید بامیه را به فهرست غذاهای کاهنده‌ی کلسترول خون اضافه کنید. بامیه با اتصال به کلسترول اضافی و سموم موجود در اسیدهای صفراوی، به دفع آنها و پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند.

همچنین بامیه دفع راحت‌تر ضایعات را از بدن تضمین می‌کند. مصرف موسیلاژ موجود در بامیه به‌عنوان سرم خونی و جایگزین پلاسما به آن کاربردی دارویی می‌بخشد. موسیلاژ (گروهی از ترکیبات گیاهی هستند که مملو از پلی ساکارید هستند) موجود در بامیه با اتصال به کلسترول و اسید صفرا، به دفع سموم از بدن کمک می‌کند.

۶. کمک به تثبیت قند خون

بامیه با تنظیم نرخ جذب قند از دستگاه گوارشی به تثبیت قند خون کمک می‌کند. تخم بامیه با تنظیم طبیعی گلوکز خون و چربی‌ها می‌تواند به درمان طبیعی دیابت کمک کند. در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ در مجله‌ی علوم زیستی و دارویی درباره‌ی خواص بامیه چاپ شد، محققان هندی مشاهده کردند که مصرف پودر پوست و تخم خشک‌شده‌ی بامیه موجب کاهش گلوکز خون افراد می‌شود؛ درحالی‌که مصرف منظم عصاره‌ی بامیه به‌طور تدریجی و در مدت نزدیک به ۱۰ روز توانست موجب کاهش گلوکز خون افراد شود.

بسیاری از افراد مبتلابه دیابت می‌گویند اگر تکه‌های ریز‌شده‌ی بامیه را شب‌ها در آب خیس بدهند، زمانی‌که صبح روز بعد آب آن را می‌خورند سطح قند خون‌شان کاهش می‌یابد. البته در این خصوص تحقیقات علمی‌ای صورت نگرفته است. در ترکیه سال‌هاست که از تخم بامیه‌ی بوداده به‌عنوان دارویی سنتی برای دیابت استفاده می‌شود.

۷. کمک به گوارش

یکی دیگر از خواص بامیه کمک به گوارش است. بامیه فیبر نامحلول دارد که با کاهش خطر برخی از سرطان‌ها (مخصوصا سرطان روده بزرگ) به سلامت دستگاه گوارشی کمک می‌کند. جان هانتر در کتاب «فواید غذاها و ادویه‌جات برای سلامتی» توضیح می‌دهد بامیه ملین است و با اثر روان‌کنندگی بر روده‌ی بزرگ به‌عنوان یک درمان طبیعی برای یبوست به‌شمار می‌آید. برخلاف سبوس گندم که ممکن است موجب تحریک دستگاه گوارشی شود، موسیلاژ موجود در بامیه بدون ایجاد تحریک و سختی به دفع ضایعات از بدن کمک می‌کند.

منبع: چطور

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات لینکی

جدیدترین اخبار

  • آیا همه انواع مارگارین گیاهی هستند؟

    مارگارین یکی از جایگزین های کره حیوانی است که معمولا از ترکیب آب و روغن های گیاهی همچون روغن سویا، ذرت، نخل خرما، کانولا یا روغن زیتون به دست می...

  • طرز تهیه لیمو عمانی خشک صنعتی و خانگی

    لیمو عمانی یا همان لیمو ترش شیشه یا به عبارت دیگر تغن میوه‌ای خشک شده است که بویی اعجاب انگیز دارد. لیمو عمانی جزو چاشنی‌های معروف غذاهای...

  • اسکراب قهوه برای درمان سلولیت

    سلولیت یا چاقی موضعی در واقع به تجمع چربی زیر پوست همه ی قسمت های بدن به ویژه ران ها و باسن (چون بافت چربی بیشتری دارند) گفته می شود. با تجمع...

  • فواید ماسک آرد نخودچی برای پوست صورت و مو

    بهترین فایده آرد نخودچی این است که برای انواع پوست‌ها قابل استفاده است. اما مطمئن شوید که شما از آرد نخودچی تازه استفاده می‌کنید. بنابراین با...

  • خواص دارویی دمنوش رازیانه و طرز تهیه آن

    دمنوش رازیانه یکی از بهترین نوشیدنی های گیاهی برای سم زدایی و پاک سازی بدن و درمان بیماری های گوارشی محسوب می شود. در ادامه همراه  باشید تا با...

  • منابع مهم پروتئین گیاهی جایگزین گوشت کدامند؟

    بسیاری از کارشناسان معتقدند که رژیم گیاهخواری و همچنین رژیم وگن، اگر به خوبی رعایت شود همه ی مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می کند. گفته شده که...

  • صبحانه گیاهی وگن مناسب برای گیاهخواران

    میوه ها، آب میوه های تازه و طبیعی، اسموتی ها و شیر های گیاهی از بهترین نمونه های صبحانه برای گیاهخواران و خام گیاهخواران محسوب می شوند. در ادامه...

  • فواید دارویی و درمانی کاهو قرمز برای بدن

    کاهو قرمز از انواع کاهوی رومی و یکی از پرمصرف ترین سبزیجات سالادی جهان است که به رنگ قرمز یا بنفش دیده می شود. در ادامه همراه  باشید تا با...

  • کدو حلوایی چه خواصی دارد؟

    کدو حلوایی طعم شیرینی دارد و می‌توانید خوراکی‌های متنوعی با آن درست کنید. سوپ کدو حلوایی، پوره‌ی کدو حلوایی، خورشت کدو حلوایی، کیک و انواع شیرینی...

  • فواید و مضرات توفو

    توفو ماده‌ٔ غذایی است که با شیر سویای غلیظ‌شده تهیه می‌شود. شیر غلیظ‌شده را تحت فشار به شکل قطعات محکم و سفیدرنگی در می‌آورند که فرایندی شبیه به...

  • گندم سیاه و فواید آن برای سلامت بدن

    گندم سیاه، برخلاف نامش، ربطی به گندم ندارد، بنابراین حاوی گلوتننیست. گندم سیاه فراوری‌ شده و به شکل دانه، آرد، نودل یا دمنوش در دسترس مردم قرار...

  • بیماری دلیریوم چیست؟

    دلیریوم عبارت است از یک وضعیت ناگهانی از گیجی (پریشانی) شدید و تغییرات سریع در مغز که بعضی اوقات با توهم و فعالیت بدنی بیش از حد همراه است و بیمار...

  • رابطهٔ میان رژیم غذایی پر از چربی و افسردگی چیست؟

    تحقیقات نشان می‌دهند که رابطهٔ مستقیمی میان رژیم غذایی سرشار از چربی و افسردگی وجود دارد. در یک تحقیق به شیوهٔ دقیق اثرگذاری رژیم پر از چربی بر...

  • آماده سازی بدن برای بارداری

    در صورتی ‌که برای بارداری برنامه‌ ریزی می‌ کنید، قبل از گرفتن نتیجه مثبت از آزمایش بارداری در روش زندگی خود تغییراتی ایجاد کنید و با جایگزین کردن...

  • خواص روغن اسطوخودوس برای مو چیست؟

    وغن اسطوخودوس برای مو، تسکین درد، بهبود میگرن، تمیز و تازه کردن هوا و… کاربرد دارد. استفاده از روغن اسطوخودوس موجب زیبایی مو و سلامت آن می‌شود....

  • نکاتی درمورد مراقبت از اطراف چشم

    مشکلاتی که معمولا در پوست اطراف چشم مشاهده می‌شود، عبارت‌اند از: سیاهی دور چشم خطوط و چروک ریز پف زیر چشم چه بخواهید و چه نخواهید،...

  • راهنمای بهترین انتخاب و خرید ساعت مچی زنانه و مردانه

    چگونه بهترین ساعت مچی مناسب انتخاب کنیم ؟ شاید اگر در جمع دوستان یا همکاران خود، درباره هماهنگ کردن ساعت با لباستان صحبت کنید، متوجه نگاه...

  • انواع ماسک های طبیعی عالی برای مو

    اگرچه ممکن است با موهایی فوق‌العاده و بی‌عیب به دنیا نیامده‌ باشیم، اما می‌توانیم با استفاده از ماسک موی مناسب، موهایی سالم و خوش‌حالت داشته...

  • علت خارش سر و نحوه درمان آن چیست؟

    اغلب تصور می‌کنیم علت خارش سر، مشکل شایع شوره‌ی سر است، اما بیماری‌های زیادی می‌توانند باعث خشکی و خارش پوست سر شوند، مانند عفونت قارچی و یا حتی...

  • معرفی داروهای مختلف برای درمان جوش سر

    جوش‌های سر، درست به اندازه‌ی جوش‌های صورت یا پشت دردناک و خارش‌دار هستند اما درمان آنها سخت‌تر است، چون توسط موها پوشانده می‌شوند. تنها مزیت آنها...

  • ارزش غذایی بادام زمینی و خواصی آن

    نام علمی این گیاه Arachis hypogea است که با نام‌های پسته‌‌شامی، بادام‌ خاکی یا بادام‌ کوهی نیز شناخته می‌شود. بادام زمینی را باید از گیاهان...

  • حقایق تغذیه‌ای و خواص بامیه

    بامیه گیاهی گل‌دار از تیره‌ی پنیرکیان است که فواید بسیاری برای سلامتیدارد. بامیه گیاهی با ساقه‌ی راست و پوشیده از موست. گیاه بامیه بویی شبیه‌به...

  • فواید نمک دریایی برای سلامتی چیست؟

    نمک دریایی که به آن نمک خلیج هم گفته می‌شود، طی روندی از تبخیر آبِ شور به‌دست می‌آید. رنگ نمک دریا نسبت به نمک تصفیه‌شده تیره‌تر است و علت آن جذب...

داغ ترین اخبار