تبلیغات


هر روز صدها مطالب خواندنی و سرگرمی و خبری از سراسر اینترنت فقط در بروفان

آشنایی با فواید و عوارض فلفل قرمز

فلفل قرمز معمولا به‌عنوان ادویه یا به‌عنوان بخشی از ترکیبات تشکیل‌دهنده در غذاهای مختلف مانند خورش‌ها، مخلوط ادویه‌جات و سس‌ها استفاده می‌شود. می‌توان فلفل قرمز کامل را در غذاها ریخت و به‌صورت پخته‌شده استفاده کرد. همچنین استفاده از شکل خشک‌شده و آسیاب‌شده‌ی آن که تحت عنوان «پاپریکا» شناخته می‌شود نیز رواج دارد. «کپسایسین» مهم‌ترین ترکیب زیست‌فعال گیاهی در فلفل قرمز بوده که مسئول طعم تند فلفل قرمز و فواید آن برای سلامتی است. با ادامه‌ی این مطلب همراه شوید تا خواص فلفل قرمز را بهتر بشناسید

حقایق تغذیه‌ای فلفل قرمز

فلفل قرمزِ تازه به‌طور عمده از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است. در زیر مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم فلفل قرمز خام آمده است:

انرژی: ۴۰ کالری؛ آب: ۸۸٪؛ پروتئین: ۱٫۹ گرم؛ کربوهیدرات: ۸٫۸ گرم؛ فیبر: ۱٫۵ گرم؛ چربی: ۰٫۴ گرم؛ چربی‌های اشباع‌شده: ۰٫۰۴ گرم؛ چربی‌های تک‌اشباع‌نشده: ۰٫۰۲ گرم؛ چربی‌های چنداشباع‌نشده: ۰٫۲۴ گرم؛ امگا ۳: ۰٫۰۱ گرم؛ امگا۶: ۰٫۲۳ گرم. ویتامین‌ها و مواد معدنی

فلفل قرمز سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. البته باتوجه به اینکه مقدار مصرف فلفل قرمز معمولا اندک است، دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی از آنها نیز اندک خواهد بود. مهم‌ترین ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در فلفل قرمز عبارت‌اند از:

ویتامین C: فلفل قرمز یکی از خوراکی‌های سرشار از ویتامین Cاست. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی و مهم است. ازجمله فواید ویتامین C برای بدن، التیام زخم ها و تقویت دستگاه ایمنی است. ویتامین B۶: این ویتامین نیز مانند برخی ویتامین های گروه B در متابولیسم انرژی در بدن نقش دارد. ویتامین K۱: این ویتامین با عنوان «فیلوکینون» نیز شناخته می‌شود. ویتامین K۱ برای انعقاد خون و سلامت استخوان ها و کلیه‌ها ضروری است. پتاسیم: این ماده‌ی معدنی وظایف بسیاری را در بدن برعهده دارد. مصرف مقادیر کافی پتاسیم در کاهش خطر بیماری های قلبی مؤثر است. مس: مس آنتی‌اکسیدانی ضروری است. متأسفانه بیشتر رژیم‌های غذایی فاقد مقدار کافی از آن است. مس به تقویت استخوان‌ها و سلامت اعصاب کمک می‌کند. ویتامین A: فلفل قرمز سرشار از بتاکاروتن بوده که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. سایر ترکیبات گیاهی

فلفل قرمز سرشار از کپسایسین است. همچنین فلفل قرمز سرشار از کاروتنوئیدهاست. کاروتنوئیدها نوعی آنتی‌اکسیدان هستند که برای سلامتی فواید بسیاری دارند. فراوان‌ترین ترکیبات زیست‌فعال گیاهی موجود در فلفل قرمز عبارت‌اند از:

کپسانتین: عمده‌ترین کاروتنوئید موجود در فلفل قرمز است. کپسانتین مسئول رنگ قرمز فلفل قرمز بوده و بیش‌ از ۵۰٪ کل کاروتنوئید موجود در فلفل قرمز را تشکیل می‌دهد. خاصیت آنتی‌اکسیدانی کپسانتین در پیشگیری از سرطان مؤثر است. ویولاگزانتین: کاروتنوئید عمده در فلفل تُندِ زردرنگ بوده که ۳۷ تا ۶۸ درصد کل کاروتنوئید موجود در آن را تشکیل می‌دهد. لوتئین: فراوان‌ترین آنتی‌اکسیدان در فلفل قرمز نارس (فلفل سبز) است. با رسیدن میوه، مقدار لوتئین کاهش می‌یابد. مصرف لوتئین به سلامت چشم کمک می‌کند. کپسایسین: روی این ترکیب تحقیقات زیادی صورت گرفته است. کپسایسین مسئول طعم تند فلفل قرمز و بسیاری از فواید آن برای سلامتی است. سیناپینیک اسید: سیناپینیک اسید نوعی آنتی‌اکسیدان است که برای سلامتی فواید بسیاری دارد. فرولیک اسید: این آنتی‌اکسیدان نیز مانند سیناپینیک اسید در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مزمن مؤثر است.

مقدار آنتی‌اکسیدان موجود در فلفل قرمز رسیده بیشتر از حالت نارس آن (فلفل سبز) است.

خواص فلفل قرمز برای سلامتی

باوجود طعم تند و سوزاننده، مدت‌هاست که فلفل قرمز یک ادویه‌ی سالم تلقی می‌شود.

۱. تسکین دردها

یکی از خواص فلفل قرمز تسکین دردهاست. کپسایسین که عمده‌ترین ترکیب زیست‌فعال گیاهی در فلفل قرمز است، ویژگی منحصربه‌فردی دارد. کپسایسین به گیرنده‌های درد متصل می‌شود. این امر باعث احساس سوزش می‌شود، ولی احساس سوزش ناشی از جراحت یا آسیب واقعی نیست. بااین‌حال مصرف زیاد فلفل قرمز می‌تواند در درازمدت به گیرنده‌های درد آسیب بزند و باعث بی‌حسی نسبت به سوزش فلفل قرمز شود.

اتصال کپسایسین به گیرنده‌های درد، می‌تواند آنها را به سایر دردها مانند سوزش سردل ناشی از ریفلاکس اسید بی‌حس کند. در یک مطالعه به بیماران مبتلا به سوزش‌سردل (ناشی از سوء‌هاضمه) روزانه ۲٫۵ گرم فلفل قرمز داده شد. سوزش‌سردل بیماران تا ۵ هفته‌ی ابتدایی درمان بدتر شد، ولی پس از آن سوزش بیماران رفته‌رفته کمتر از قبل شد. در یک مطالعه‌ی مختصر و جزئی مصرف روزانه ۳ گرم فلفل قرمز توانست بعد از ۶ هفته سوزش‌سردل ناشی از ریفلاکس اسید را بهبود دهد.

البته تأثیر کاهش درد فلفل قرمز دائمی نیست. یک مطالعه نشان داد ‍۱ تا ۳ روز پس از توقف مصرف کپسایسین، تأثیر آن در بی‌حسی و کاهش درد از بین می‌رود.

۲. کاهش وزن

چاقی بیماری‌ای جدی است که خطر بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد کپسایسین موجود در فلفل قرمز می‌تواند با کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی به کاهش وزن کمک کند.

مطالعات نشان می‌دهند مصرف ۱۰ گرم فلفل قرمز می‌تواند چربی سوزی را به‌طور چشمگیری در زنان و مردان افزایش دهد.

مطالعات تازه‌تر نیز نشان می‌دهند که کپسایسین می‌تواند چربی‌سوزی را به‌طور چشمگیری افزایش بدهد و موجب کاهش کالری مصرفی شود. در مطالعه‌ای روی ۲۴ نفر از کسانی‌که به‌طور منظم فلفل قرمز استفاده می‌کردند، مشاهده شد مصرف کپسایسین پیش از وعده‌ی غذایی موجب کاهش کالری دریافتی می‌شود.

مطالعه‌ی دیگری نشان داد، تنها کسانی‌که به‌طور منظم فلفل قرمز مصرف نمی‌کنند، با مصرف آن، اشتها و کالری مصرفی‌شان کاهش پیدا می‌کند.

البته همه‌ی مطالعات نیز از تأثیرگذاری فلفل قرمز در کاهش اشتها یا چربی‌سوزی حکایت ندارند. با تمام تناقضات موجود در مطالعات به‌نظر می‌رسد مصرف منظم فلفل قرمز یا مکمل‌های حاوی کپسایسین بتواند در کنار سبک زندگی سالم به کاهش وزن کمک کند.

البته احتمالا مصرف فلفل قرمز به تنهایی چندان برای کاهش وزن مؤثر نیست. به‌مرور زمان بدن نسبت به تأثیرات کپسایسین مقاوم‌تر می‌شود و این موضوع از تأثیرگذاری آن می‌کاهد.

عوارض جانبی فلفل قرمز

مانند بیشتر غذاها فلفل قرمز نیز در برخی افراد عوارضی بر جای گذاشته است و عده‌ای طعم تند آن را دوست ندارند. عوارض جانبی احتمالی مصرف فلفل قرمز در زیر آمده است.

۱. احساس سوزش

فلفل قرمز را به طعم تندش می‌شناسند. عامل این تندی کپسایسین بوده که به گیرنده‌های درد متصل شده و موجب احساس سوزش می‌شود. به همین دلیل از عصاره‌ی فلفل قرمز (اولئورزین کپسیکوم) به‌عنوان ماده‌ی تشکیل‌دهنده‌ی اصلی در ساخت اسپری فلفل استفاده است. این ماده در مقادیر بالا باعث درد شدید، التهاب، ورم و قرمزی می‌شود.

قرارگرفتن منظم در معرض کپسایسین می‌تواند در درازمدت به نورون‌های عصبی آسیب بزند و موجب احساس‌نکردن درد در فرد شود.

۲. دردهای معده‌ای و اسهال

مصرف فلفل قرمز می‌تواند در برخی باعث ناراحتی‌های گوارشی شود. دردهای شکمی، احساس سوزش در معده، دل‌پیچه و اسهال دردناک از علائم این مشکل‌اند.

این عوارض در مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر شایع‌تر است. فلفل قرمز می‌تواند علائم بیماری را در کسانی‌که به مصرف منظم آن عادت ندارند، تشدید کند. به همین دلیل بهتر است مبتلایان به سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر مصرف فلفل قرمز و سایر غذاهای تند را کاهش دهند.

۳. خطر سرطان

سرطان بیماریِ مزمنی است که در اثر رشد غیرطبیعی سلول‌ها بروز می‌کند. نتایج مطالعات درباره‌ی تأثیرات فلفل قرمز بر سرطان متناقض است.

مطالعات جانوری و آزمایشگاهی نشان می‌دهند که کپسایسین شاید خطر بروز سرطان را کاهش یا افزایش دهد.

مطالعات مشاهده‌ای در انسان نشان می‌دهد مصرف فلفل قرمز می‌تواند خطر برخی سرطان‌ها مانند سرطان کیسه‌ی صفرا و سرطان معده را افزایش دهد.

همچنین یافته‌ها از هندوستان حاکی از آن است که مصرف فلفل قرمز خطر سرطان دهان و گلو را افزایش می‌دهد.

فراموش نکنید که مطالعات مشاهده‌ای اثبات نمی‌کنند که فلفل قرمز باعث بروز سرطان می‌شود، بلکه نشان می‌دهند احتمال ابتلا به سرطان در کسانی‌ که فلفل قرمز مصرف می‌کنند، بیشتر است.

برای اثبات اینکه مصرف زیاد فلفل قرمز یا مکمل کپسایسین در درازمدت خطری ندارد، به مطالعات بیشتری نیاز است.

منبع: چطور

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات لینکی

جدیدترین اخبار

  • آیا همه انواع مارگارین گیاهی هستند؟

    مارگارین یکی از جایگزین های کره حیوانی است که معمولا از ترکیب آب و روغن های گیاهی همچون روغن سویا، ذرت، نخل خرما، کانولا یا روغن زیتون به دست می...

  • طرز تهیه لیمو عمانی خشک صنعتی و خانگی

    لیمو عمانی یا همان لیمو ترش شیشه یا به عبارت دیگر تغن میوه‌ای خشک شده است که بویی اعجاب انگیز دارد. لیمو عمانی جزو چاشنی‌های معروف غذاهای...

  • اسکراب قهوه برای درمان سلولیت

    سلولیت یا چاقی موضعی در واقع به تجمع چربی زیر پوست همه ی قسمت های بدن به ویژه ران ها و باسن (چون بافت چربی بیشتری دارند) گفته می شود. با تجمع...

  • فواید ماسک آرد نخودچی برای پوست صورت و مو

    بهترین فایده آرد نخودچی این است که برای انواع پوست‌ها قابل استفاده است. اما مطمئن شوید که شما از آرد نخودچی تازه استفاده می‌کنید. بنابراین با...

  • خواص دارویی دمنوش رازیانه و طرز تهیه آن

    دمنوش رازیانه یکی از بهترین نوشیدنی های گیاهی برای سم زدایی و پاک سازی بدن و درمان بیماری های گوارشی محسوب می شود. در ادامه همراه  باشید تا با...

  • منابع مهم پروتئین گیاهی جایگزین گوشت کدامند؟

    بسیاری از کارشناسان معتقدند که رژیم گیاهخواری و همچنین رژیم وگن، اگر به خوبی رعایت شود همه ی مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می کند. گفته شده که...

  • صبحانه گیاهی وگن مناسب برای گیاهخواران

    میوه ها، آب میوه های تازه و طبیعی، اسموتی ها و شیر های گیاهی از بهترین نمونه های صبحانه برای گیاهخواران و خام گیاهخواران محسوب می شوند. در ادامه...

  • فواید دارویی و درمانی کاهو قرمز برای بدن

    کاهو قرمز از انواع کاهوی رومی و یکی از پرمصرف ترین سبزیجات سالادی جهان است که به رنگ قرمز یا بنفش دیده می شود. در ادامه همراه  باشید تا با...

  • کدو حلوایی چه خواصی دارد؟

    کدو حلوایی طعم شیرینی دارد و می‌توانید خوراکی‌های متنوعی با آن درست کنید. سوپ کدو حلوایی، پوره‌ی کدو حلوایی، خورشت کدو حلوایی، کیک و انواع شیرینی...

  • فواید و مضرات توفو

    توفو ماده‌ٔ غذایی است که با شیر سویای غلیظ‌شده تهیه می‌شود. شیر غلیظ‌شده را تحت فشار به شکل قطعات محکم و سفیدرنگی در می‌آورند که فرایندی شبیه به...

  • گندم سیاه و فواید آن برای سلامت بدن

    گندم سیاه، برخلاف نامش، ربطی به گندم ندارد، بنابراین حاوی گلوتننیست. گندم سیاه فراوری‌ شده و به شکل دانه، آرد، نودل یا دمنوش در دسترس مردم قرار...

  • بیماری دلیریوم چیست؟

    دلیریوم عبارت است از یک وضعیت ناگهانی از گیجی (پریشانی) شدید و تغییرات سریع در مغز که بعضی اوقات با توهم و فعالیت بدنی بیش از حد همراه است و بیمار...

  • رابطهٔ میان رژیم غذایی پر از چربی و افسردگی چیست؟

    تحقیقات نشان می‌دهند که رابطهٔ مستقیمی میان رژیم غذایی سرشار از چربی و افسردگی وجود دارد. در یک تحقیق به شیوهٔ دقیق اثرگذاری رژیم پر از چربی بر...

  • آماده سازی بدن برای بارداری

    در صورتی ‌که برای بارداری برنامه‌ ریزی می‌ کنید، قبل از گرفتن نتیجه مثبت از آزمایش بارداری در روش زندگی خود تغییراتی ایجاد کنید و با جایگزین کردن...

  • خواص روغن اسطوخودوس برای مو چیست؟

    وغن اسطوخودوس برای مو، تسکین درد، بهبود میگرن، تمیز و تازه کردن هوا و… کاربرد دارد. استفاده از روغن اسطوخودوس موجب زیبایی مو و سلامت آن می‌شود....

  • نکاتی درمورد مراقبت از اطراف چشم

    مشکلاتی که معمولا در پوست اطراف چشم مشاهده می‌شود، عبارت‌اند از: سیاهی دور چشم خطوط و چروک ریز پف زیر چشم چه بخواهید و چه نخواهید،...

  • راهنمای بهترین انتخاب و خرید ساعت مچی زنانه و مردانه

    چگونه بهترین ساعت مچی مناسب انتخاب کنیم ؟ شاید اگر در جمع دوستان یا همکاران خود، درباره هماهنگ کردن ساعت با لباستان صحبت کنید، متوجه نگاه...

  • انواع ماسک های طبیعی عالی برای مو

    اگرچه ممکن است با موهایی فوق‌العاده و بی‌عیب به دنیا نیامده‌ باشیم، اما می‌توانیم با استفاده از ماسک موی مناسب، موهایی سالم و خوش‌حالت داشته...

  • علت خارش سر و نحوه درمان آن چیست؟

    اغلب تصور می‌کنیم علت خارش سر، مشکل شایع شوره‌ی سر است، اما بیماری‌های زیادی می‌توانند باعث خشکی و خارش پوست سر شوند، مانند عفونت قارچی و یا حتی...

  • معرفی داروهای مختلف برای درمان جوش سر

    جوش‌های سر، درست به اندازه‌ی جوش‌های صورت یا پشت دردناک و خارش‌دار هستند اما درمان آنها سخت‌تر است، چون توسط موها پوشانده می‌شوند. تنها مزیت آنها...

  • ارزش غذایی بادام زمینی و خواصی آن

    نام علمی این گیاه Arachis hypogea است که با نام‌های پسته‌‌شامی، بادام‌ خاکی یا بادام‌ کوهی نیز شناخته می‌شود. بادام زمینی را باید از گیاهان...

  • حقایق تغذیه‌ای و خواص بامیه

    بامیه گیاهی گل‌دار از تیره‌ی پنیرکیان است که فواید بسیاری برای سلامتیدارد. بامیه گیاهی با ساقه‌ی راست و پوشیده از موست. گیاه بامیه بویی شبیه‌به...

  • فواید نمک دریایی برای سلامتی چیست؟

    نمک دریایی که به آن نمک خلیج هم گفته می‌شود، طی روندی از تبخیر آبِ شور به‌دست می‌آید. رنگ نمک دریا نسبت به نمک تصفیه‌شده تیره‌تر است و علت آن جذب...

داغ ترین اخبار