تبلیغات


هر روز صدها مطالب خواندنی و سرگرمی و خبری از سراسر اینترنت فقط در بروفان

خواص عسل چیست؟

عسل ماده‌ی غذایی فوق‌العاده‌ با روند ساخت و تولید بسیار جالب است. این ماده ترکیبی از قند، آنزیم‌ها، مواد معدنی، ویتامین‌ها و آمینو اسیدهاست. عسل با سایر شیرین‌کننده‌ها متفاوت است و با وجود فروکتوز بالا، اگر در حد اعتدال مصرف شود، خواص بسیاری برای سلامتی دارد. پیش از آنکه به بیان خواص عسل بپردازیم،‌ کمی در مورد نحوه‌ی تولید آن خواهیم گفت.

عسل چگونه تولید می‌شود

برای تولید نیم کیلوگرم عسل باید ۶۰ هزار زنبور، مجموعا ۵۵ هزار کیلومتر پرواز کنند و روی بیش از دومیلیون گل بنشینند تا بتوانند شهد لازم برای تولید این میزان از عسل را به دست آورند.

بعد از جمع‌آوری شهد، زنبور آن را در شکم خود ذخیره می‌کند، در آنجا با آنزیم‌ها ترکیب و سپس شهد به دهان زنبور برگشت داده می‌شود و به دهان زنبور بعدی منتقل می‌شود،‌ این فرآیند آن‌قدر تکرار می‌شود تا شهد تا حدودی هضم شود و در پایان در کندو ذخیره می‌شود.

پس از آن زنبورها با بهم زدن بال‌هایشان شهد را خنک می‌کنند که منجر به تبخیر آب موجود در آن می‌شود و ماده‌ای غلیظ به دست می‌آید که آن را عسل می‌نامیم. کندوی زنبور عسل از ماده‌ای به نام موم ساخته می‌شود که از شکم زنبورها خارج و سپس سفت می‌شود. طبق گزارش لایو ساینس (Live Science):

«عسل به دور از هوا و رطوبت می‌تواند مدت نامحدودی نگه‌داری شود و منبع غذایی کاملی برای زنبورها در ماه‌های سرد زمستان باشد.»

بیش از ۳۰۰ نوع عسل در ایالات متحده وجود دارد که هر کدام رنگ و طعم خاصی دارند که بستگی به منبع شهد آنها دارد. عسل‌های با رنگ روشن‌تر از شکوفه‌های نارنجی به دست آمده‌اند، طعم ملایم‌تری دارند و عسل‌های تیره رنگ که حاصل گل‌های وحشی هستند، عطر و طعم بیشتری دارند.

خواص عسل چیست

عسل مخصوصا در صورت خالص بودن، فواید بسیاری برای سلامتی دارد. در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

١. عسل دارویی فوق‌العاده برای درمان سرفه است

سازمان بهداشت جهانی (WHO) عسل را تسکین‌دهنده‌ای معرفی کرده است که با ایجاد لایه‌ای محافظ، سوزش گلو یا دهان را درمان می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد عسل مانند دکسترومتروفان (dextromethorphan ماده‌ی اصلی در داروهای درمان سرفه)، در بهبود سرفه و مشکلات تنفسی ناتشی از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی در کودکان بسیار مؤثر است.

٢. عسل زخم‌ها را درمان می‌کند

عسل تا اوایل قرن بیستم درمانی مرسوم برای عفونت بود و با اختراع پنی‌سیلین کم‌کم استفاده از آن به فراموشی سپرده شد. اکنون استفاده از عسل در درمان زخم‌ها دوباره مرسوم شده است و محققان در پی کشف چگونگی تأثیر آن در مبارزه با عفونت‌های پوستی هستند. عسل خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضد باکتری و ضد قارچ دارد که آن را به دارویی ایده‌آل برای درمان زخم‌ها تبدیل کرده است. در آمریکا در درمان بیماری‌های پوستی از عسل مانوکا (Manuka) برای مرهم‌گذاری روی زخم‌ها استفاده می‌شود.

عسل مانوکا از گرده‌‌ی گل‌های بوته‌ی مانوکا (نوعی گیاه دارویی) به دست می‌آید و محققان طی آزمایش‌های بالینی دریافته‌اند این نوع عسل می‌تواند بیش از ۲۵۰ نوع از باکتر‌ی‌های مقاوم به انواع آنتی‌بیوتیک‌ها را ریشه‌کن کند. عسل مانوکا در مقایسه با سایر عسل‌ها خاصیت ضد میکروبی قوی‌تری دارد که آن را عامل منحصربه‌فرد مانوکا یا UMF می‌نامند. تاکنون ماده‌ای که این خاصیت را به عسل مانوکا می‌دهد،‌ شناسایی نشده است.

عسل از طریق یک فرایند آنزیمی پراکسید هیدروژن را آزاد می‌کند که خاصیت ضدعفونی‌کنندگی به آن می‌بخشد، اما عسل مانوکا حاوی ماده‌ای دیگر است که آن را نسبت به سایر عسل‌ها قوی‌تر و باکتر‌ی‌ها را نابود می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد انواع عسل فرآوری نشده به درمان و التیام زخم‌ها کمک می‌کند و در یک پژوهش ۵۸ مورد از ۵۹ زخم مورد بررسی از طریق عسل به طور قابل‌توجهی بهبود یافتند.

۳. عسل به درمان پوست سر کمک می‌کند

عسل رقیق شده با آب گرم در درمان درماتیت سبوره‌ای (seborrheic dermatitis) یا شوره و خارش سر مؤثر است. در یک آزمایش با به‌کارگیری این روش، هر یک روز در میان به مدت ۴ هفته همه‌ی بیماران مبتلا به این مشکل درمان شدند. طبق گزارش محققان در این آزمایش:

«خارش و پوسته‌ی سر بیماران در مدت یک هفته از بین رفت، ضایعات پوستی طی دو هفته کاملا التیام یافتند. علاوه بر آن بیماران احساس می‌کردند ریزش موهایشان کم شده است.»

۴. انرژی بدن را افزایش می‌دهد

یک رژیم غذای سالم و کامل به همراه خواب مناسب بهترین شیوه برای افزایش انرژی است، اما اگر به دنبال یک ماده‌ی انرژی‌بخش سریع هستید، عسل گزینه‌ی مناسبی است. به خصوص برای ورزشکارانی که در پی یک غذای مقوی هستند تا بتواند مدت زمان بیشتری توان جسمی خود را حفظ کنند، عسل ماده‌ی غذایی فوق‌العاده‌ای است.

۵. حساسیت‌ها و آلرژی را کاهش می‌دهد

عسل محلی که توسط زنبورها از گرده‌ی گیاهان محلی جمع‌آوری شده، ممکن است اندکی حساسیت‌زا باشد. از لحاظ تئوری عسل می‌تواند با فعال کردن سیستم ایمنی بدن در طول زمان به‌طور طبیعی ماده‌ی ایمنی ضد حساسیت ایجاد کند. توصیه‌ی معمول این است که چند ماه پیش از شروع فصل آلرژی، روزانه یک قاشق چای‌خوری عسل محلی خورده شود تا سیستم ایمنی بدن امکان تولید این ماده ضد حساسیت را داشته باشد. عسل مصرفی حتما باید محلی باشد، زیرا گرده‌ی گیاهان محلی باعث حساسیت می‌شود و اگر عسل از گیاهان سایر مناطق باشد، طبیعتا نتیجه‌ی مطلوبی به دست نمی‌آید.

با اینکه تحقیقات صورت گرفته در این مورد نتایج متفاوتی را نشان داده، اما یک پژوهش در این مورد بیان می‌کند در فصل گرده‌افشانی درختان توس، در گروهی که از عسل به‌دست آمده از گرده‌ی این گیاه استفاده کرده بودند، نتایج زیر مشاهده شد:

۶۰ درصد کاهش علائم آلرژی؛ روزهای بدون آلرژی به میزان دو برابر کمتر از سایرین؛ ۷۰ درصد کاهش علائم شدید آلرژی؛ ۵۰ درصد کاهش مصرف آنتی‌هیستامین‌ها.

تفاوت بین دو گروه استفاده‌کننده از عسل معمولی و عسل حاصل از درخت توس جالب توجه بود. گروهی که از عسل درخت توس استفاده کرده بود نیاز کمتری به استفاده از داروهای ضد حساسیت داشتند. نتایج این تحقیق چنین بود:

«بیمارانی که پیش از فصل آلرژی از عسل گیاه توس استفاده کرده بودند، نسبت به افرادی که درمان‌های متداول روی آنها انجام شد، به طور چشمگیری علائم آلرژیک کمتری نشان دادند و حتی نسبت به افرادی که عسل معمولی مصرف می‌کردند نیز نتایج بهتری داشتند. این آزمایش با اینکه مقدماتی بود، اما محققان به این نتیجه رسیدند عسل درخت توس می‌تواند یک درمان مکمل برای آلرژی نسبت به گرده‌ی این درخت باشد.»

منبع: چطور

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات لینکی

جدیدترین اخبار

  • آیا همه انواع مارگارین گیاهی هستند؟

    مارگارین یکی از جایگزین های کره حیوانی است که معمولا از ترکیب آب و روغن های گیاهی همچون روغن سویا، ذرت، نخل خرما، کانولا یا روغن زیتون به دست می...

  • طرز تهیه لیمو عمانی خشک صنعتی و خانگی

    لیمو عمانی یا همان لیمو ترش شیشه یا به عبارت دیگر تغن میوه‌ای خشک شده است که بویی اعجاب انگیز دارد. لیمو عمانی جزو چاشنی‌های معروف غذاهای...

  • اسکراب قهوه برای درمان سلولیت

    سلولیت یا چاقی موضعی در واقع به تجمع چربی زیر پوست همه ی قسمت های بدن به ویژه ران ها و باسن (چون بافت چربی بیشتری دارند) گفته می شود. با تجمع...

  • فواید ماسک آرد نخودچی برای پوست صورت و مو

    بهترین فایده آرد نخودچی این است که برای انواع پوست‌ها قابل استفاده است. اما مطمئن شوید که شما از آرد نخودچی تازه استفاده می‌کنید. بنابراین با...

  • خواص دارویی دمنوش رازیانه و طرز تهیه آن

    دمنوش رازیانه یکی از بهترین نوشیدنی های گیاهی برای سم زدایی و پاک سازی بدن و درمان بیماری های گوارشی محسوب می شود. در ادامه همراه  باشید تا با...

  • منابع مهم پروتئین گیاهی جایگزین گوشت کدامند؟

    بسیاری از کارشناسان معتقدند که رژیم گیاهخواری و همچنین رژیم وگن، اگر به خوبی رعایت شود همه ی مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می کند. گفته شده که...

  • صبحانه گیاهی وگن مناسب برای گیاهخواران

    میوه ها، آب میوه های تازه و طبیعی، اسموتی ها و شیر های گیاهی از بهترین نمونه های صبحانه برای گیاهخواران و خام گیاهخواران محسوب می شوند. در ادامه...

  • فواید دارویی و درمانی کاهو قرمز برای بدن

    کاهو قرمز از انواع کاهوی رومی و یکی از پرمصرف ترین سبزیجات سالادی جهان است که به رنگ قرمز یا بنفش دیده می شود. در ادامه همراه  باشید تا با...

  • کدو حلوایی چه خواصی دارد؟

    کدو حلوایی طعم شیرینی دارد و می‌توانید خوراکی‌های متنوعی با آن درست کنید. سوپ کدو حلوایی، پوره‌ی کدو حلوایی، خورشت کدو حلوایی، کیک و انواع شیرینی...

  • فواید و مضرات توفو

    توفو ماده‌ٔ غذایی است که با شیر سویای غلیظ‌شده تهیه می‌شود. شیر غلیظ‌شده را تحت فشار به شکل قطعات محکم و سفیدرنگی در می‌آورند که فرایندی شبیه به...

  • گندم سیاه و فواید آن برای سلامت بدن

    گندم سیاه، برخلاف نامش، ربطی به گندم ندارد، بنابراین حاوی گلوتننیست. گندم سیاه فراوری‌ شده و به شکل دانه، آرد، نودل یا دمنوش در دسترس مردم قرار...

  • بیماری دلیریوم چیست؟

    دلیریوم عبارت است از یک وضعیت ناگهانی از گیجی (پریشانی) شدید و تغییرات سریع در مغز که بعضی اوقات با توهم و فعالیت بدنی بیش از حد همراه است و بیمار...

  • رابطهٔ میان رژیم غذایی پر از چربی و افسردگی چیست؟

    تحقیقات نشان می‌دهند که رابطهٔ مستقیمی میان رژیم غذایی سرشار از چربی و افسردگی وجود دارد. در یک تحقیق به شیوهٔ دقیق اثرگذاری رژیم پر از چربی بر...

  • آماده سازی بدن برای بارداری

    در صورتی ‌که برای بارداری برنامه‌ ریزی می‌ کنید، قبل از گرفتن نتیجه مثبت از آزمایش بارداری در روش زندگی خود تغییراتی ایجاد کنید و با جایگزین کردن...

  • خواص روغن اسطوخودوس برای مو چیست؟

    وغن اسطوخودوس برای مو، تسکین درد، بهبود میگرن، تمیز و تازه کردن هوا و… کاربرد دارد. استفاده از روغن اسطوخودوس موجب زیبایی مو و سلامت آن می‌شود....

  • نکاتی درمورد مراقبت از اطراف چشم

    مشکلاتی که معمولا در پوست اطراف چشم مشاهده می‌شود، عبارت‌اند از: سیاهی دور چشم خطوط و چروک ریز پف زیر چشم چه بخواهید و چه نخواهید،...

  • راهنمای بهترین انتخاب و خرید ساعت مچی زنانه و مردانه

    چگونه بهترین ساعت مچی مناسب انتخاب کنیم ؟ شاید اگر در جمع دوستان یا همکاران خود، درباره هماهنگ کردن ساعت با لباستان صحبت کنید، متوجه نگاه...

  • انواع ماسک های طبیعی عالی برای مو

    اگرچه ممکن است با موهایی فوق‌العاده و بی‌عیب به دنیا نیامده‌ باشیم، اما می‌توانیم با استفاده از ماسک موی مناسب، موهایی سالم و خوش‌حالت داشته...

  • علت خارش سر و نحوه درمان آن چیست؟

    اغلب تصور می‌کنیم علت خارش سر، مشکل شایع شوره‌ی سر است، اما بیماری‌های زیادی می‌توانند باعث خشکی و خارش پوست سر شوند، مانند عفونت قارچی و یا حتی...

  • معرفی داروهای مختلف برای درمان جوش سر

    جوش‌های سر، درست به اندازه‌ی جوش‌های صورت یا پشت دردناک و خارش‌دار هستند اما درمان آنها سخت‌تر است، چون توسط موها پوشانده می‌شوند. تنها مزیت آنها...

  • ارزش غذایی بادام زمینی و خواصی آن

    نام علمی این گیاه Arachis hypogea است که با نام‌های پسته‌‌شامی، بادام‌ خاکی یا بادام‌ کوهی نیز شناخته می‌شود. بادام زمینی را باید از گیاهان...

  • حقایق تغذیه‌ای و خواص بامیه

    بامیه گیاهی گل‌دار از تیره‌ی پنیرکیان است که فواید بسیاری برای سلامتیدارد. بامیه گیاهی با ساقه‌ی راست و پوشیده از موست. گیاه بامیه بویی شبیه‌به...

  • فواید نمک دریایی برای سلامتی چیست؟

    نمک دریایی که به آن نمک خلیج هم گفته می‌شود، طی روندی از تبخیر آبِ شور به‌دست می‌آید. رنگ نمک دریا نسبت به نمک تصفیه‌شده تیره‌تر است و علت آن جذب...

داغ ترین اخبار