تبلیغات


هر روز صدها مطالب خواندنی و سرگرمی و خبری از سراسر اینترنت فقط در بروفان

خوراکی‌هایی که باعث تشدید و تحریک میگرن می شوند

پانزده درصد از بزرگسالان سراسر دنیا، با میگرن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. میگرن ممکن است سردردی عادی یا یک سردرد شدید همراه با علائم دیگر باشد و می‌تواند تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای بر کیفیت زندگی مبتلایان به این بیماری بگذارد. با وجود چند دهه تحقیق و بررسی، علت دقیق میگرن هنوز ناشناخته مانده است. البته کاملا واضح است که رژیم غذایی نمی‌تواند میگرن را ایجاد کند ولی بااین‌حال، یکی از عواملی است که می‌تواند موجب تحریک سردرد در افراد مبتلا به میگرن باشد. در واقع بین ۱۰ تا ۶۰ درصد افرادی که میگرن دارند، ادعا می‌کنند که خوردن بعضی از غذاها، سردرد آنها را تشدید می‌کند.

در ادامه فهرستی از خوراکی‌هایی را معرفی می‌کنیم که از عوامل رایج تشدید و تحریک میگرن به‌شمار می‌آیند.

۱. پنیر کهنه

بسیاری از پنیرها برای آماده‌شدن باید چندین ماه فرایند تولید را طی کنند. پنیر به‌عنوان یکی از تحریک‌کننده‌های میگرن شناخته می‌شود. براساس تحقیقات انجام‌شده، این فرضیه مطرح می‌شود که دلیل محرک‌بودن پنیر کهنه این است که این نوع پنیرها معمولا حاوی مقادیر زیادی تیرامین هستند که این عامل می‌تواند بر رگ‌های خونی تأثیر بگذارد و درنهایت منجر به سردرد شود.

دیگر غذاهایی که میزان بالای تیرامین دارند عبارت‌اند از غذاهایی که کهنه، فرآوری‌شده، خشک‌شده، دودی یا در قالب ترشی آماده می‌شوند، از جمله پنیر چدار، پنیر سوئیسی، سالامی، توفو و کلم ترش.

متأسفانه شواهد دقیقی مبنی بر رابطه‌ی تیرامین و میگرن کشف نشده است ولی آنچه واضح است، این است که بیش از نیمی از مطالعات نشان می‌دهند که میگرن و تیرامین رابطه‌ی مستقیمی دارند و تیرامین می‌تواند موجب تحریک سردرد در بعضی از افراد شود. برای اثبات این ارتباط، به مطالعات و تحقیقات حرفه‌ای نیاز است ولی در مجموع تخمین زده می‌شود که حدودا ۵ درصد از افراد مبتلا به میگرن نسبت به تیرامین حساس‌اند. اگر احساس می‌کنید که سردردهای شما با خوردن پنیرهای سخت تشدید می‌شود، پس شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به تیرامین حسا‌س‌اند.

خلاصه: پنیرهای کهنه و سایر مواد غذایی که درصد بالایی تیرامین دارند معمولا به‌عنوان محرک‌های میگرن در نظر گرفته می‌شوند. البته شواهد دقیقی برای اثبات وجود ندارد ولی بدون شک ارتباطی بین این دو وجود دارد.

۲. شکلات

شکلات هم معمولا به‌عنوان محرک میگرن معرفی می‌شود. دو ماده به نام‌های فنتیل‌آمین و فلاونوئید که در شکلات وجود دارند، عامل اصلی محرک بودن این ماده‌ی غذایی برای میگرن و انواع سردرد است. البته شواهد این ادعا هنوز متناقض است. چند مطالعه‌ی اندک نشان داده است شکلات در افراد حساس، میگرن را تشدید می‌کند.

به‌عنوان مثل، یکی از این تحقیقات که روی مبتلایان به میگرن انجام شد، نشان داد که ۵ تا ۱۲ درصد از شرکت‌کنندگان در فاصله‌ی یک روز بعد از خوردن شکلات، دچار حملات میگرن می‌شوند. نکته‌ی جالب درمورد این تحقیق این است که هیچ‌کدام از آنها بعد از خوردن پلاسیبو (دارونما) دچار حملات میگرن نشدند.

بااین‌حال، بسیاری از تحقیقات دیگر نتوانسته‌اند رابطه‌ی دقیق بین مصرف شکلات و تشدید میگرن را ثابت کنند. درنتیجه به‌نظر می‌رسد که شکلات، یکی از عوامل مهم تحریک سردرد برای بیشتر افراد نیست. اما افرادی که ممکن است با خوردن شکلات سردردشان تشدید شود، باید از خوردن آن اجتناب کنند.

خلاصه: شکلات یکی از محرک‌های میگرن است که معمولا از طرف بیماران گزارش می‌شود. این تأثیرگذاری می‌تواند به‌دلیل وجود برخی مواد در ترکیبات شکلات باشد.

۳. گوشت‌های فراوری‌شده

گوشت‌های فراوری‌شده یا عمل‌آوری شده مثل انواع هات‌داگ، دارای مواد نگهدارنده هستند که آنها را با نام نیترات و نیتریت می‌شناسیم. در واقع در دهه‌ی ۱۹۷۰ زمانی که برای اولین‌بار عده‌ای بر اثر مصرف نیتریت دچار سردرد شدند، غالبا این سردردها را سردردهای هات‌داگی می‌نامیدند.

امروزه هنوز هم گوشت‌های فراوری‌شده به‌عنوان یکی از عوامل تحریک سردرد گزارش می‌شوند. نیتریت با انبساط رگ‌های خونی می‌تواند بر میگرن تأثیرگذار باشد. بااین‌حال، برای اثبات ارتباط نگهدارنده‌ها و تشدید سردردهای میگرنی، باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد.

خلاصه: گوشت‌های فراوری یا عمل‌آوری شده، معمولا دارای نیترات یا نیتریت هستند. این عوامل می‌توانند سردرد را در افراد حساس، تشدید کنند.

۴. غذاهای چرب و سرخ‌شده

چربی می‌تواند حساسیت به میگرن را افزایش بدهد. به این دلیل که سطح بالای برخی از انواع چربی‌ها در خون به تولید پروستاگلاندین‌‌ها می‌شود. پروستاگلاندین، موجب اتساع رگ‌های خونی می‌شوند و این عاملی برای میگرن و تشدید سردرد است.

یکی از تحقیقات انجام‌شده در این زمینه نشان می‌دهد که افرادی که رژیم غذایی پرچرب دارند و در روز بیش از ۶۹ گرم چربی مصرف می‌کنند، دو برابر بیش از دیگران دچار سردرد می‌شوند. در این تحقیق مشخص شد که بعد از کاهش دادن میزان چربی مصرفی، شدت و تناوب سردرد این افراد، کاهش یافته است. تقریبا ۹۵ درصد از شرکت‌کنندگان بعد از اینکه رژیم غذایی خود را به یک رژیم غذایی کم‌چرب‌تر تغییر دادند ۴۰ درصد بهبودی را در سردردهای خود تجربه کردند.

تحقیق دیگری در زمینه‌ی رژیم گیاه‌خواری کم‌چربی نیز شامل کاهش میزان و تناوب سردرد بود. بااین‌حال، در هردو تحقیق، عوامل دیگری در کنار کاهش مصرف چربی، تغییر کرده ‌بودند مثلا کاهش وزن یا مصرف محصولات حیوانی. بنابراین نمی‌توان با اطمینان گفت که فقط کاهش دادن میزان مصرف چربی، مسئول بهبودی شرایط مبتلایان به میگرن بوده است.

خلاصه: داشتن رژیم غذایی پرچرب ممکن است تناوب و شدت سردردها را افزایش بدهد. درنتیجه، کم‌کردن میزان مصرف چربی، تأثیرات مثبتی در جهت کاهش شدت و تناوب سردردهای میگرنی دارد.

۵. برخی از غذاهای چینی

مونوسدیم گلوتامات یا به‌طور خلاصه MSG، یکی از طعم‌دهنده‌های بحث‌برانگیزی است که به بعضی از غذاهای چینی و غذاهای فراوری‌شده اضافه می‌شود تا طعم غذا را لذیذتر کند. گزارش‌هایی از سردرد در پاسخ به مصرف مونوسدیم گلوتامات برای چند دهه، رایج بود. البته مدارک این تأثیرگذاری هنوز مورد بحث است و هیچ تحقیق رسمی و دقیقی ارتباط بین مصرف مونوسدیم گلوتامات و میگرن را تأیید نکرده است.

از طرف دیگر این غذاها به‌غیر از مونوسدیم گلوتامات، مقدار زیادی چربی و نمک هم دارند که این دو عامل هم می‌توانند از دلایل تحریک سردرد باشند. بااین‌حال، این ماده هنوز هم به‌عنوان یکی از دلایل تحریک سردرد و حملات میگرنی معرفی می‌شود.

خلاصه: مونوسدیم گلوتامات در بسیاری از غذاهای چینی و در غذاهای فراوری‌شده مورد استفاده قرار می‌گیرد و به‌عنوان محرک سردرد گزارش شده است.

۶. قهوه، چای و سودا (آب گازدار)

کافئین معمولا به‌عنوان دارویی برای سردرد در نظر گرفته می‌شود اما در کمال تعجب باید بدانید که بعضی از شواهد نشان می‌دهد که این ماده به‌طور غیرمستقیم می‌تواند محرک میگرن باشد. سردردهای ناشی از ترک کافئین یک پدیده‌ی شناخته شده است؛ سردردی که یکی از اثرات کاهش سطح کافئین است و زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌های خونی بعد از انقباض در پاسخ به مصرف کافئین، دوباره منبسط می‌شوند. این فعل و انفعالات می‌تواند سردردهای میگرنی را در افراد حساس، تحریک کند. با وجود این، ترک کافئین، غالبا سردردهای خفیف و غیرمیگرنی را ایجاد می‌کند.

خلاصه: کافئین به‌طور غیرمستقیم می‌تواند از طریق تأثیرات کمبود و ترک، سبب تحریک و تشدید سردرد شود. این سردرد زمانی اتفاق می‌افتد که میزان کافئین در بدن کاهش می‌یابد و بعضی از رگ‌های خونی منبسط می‌شوند.

۷. شیرین‌کننده‌های مصنوعی

آسپارتام یکی از انواع شیرین‌کننده‌های مصنوعی است که استفاده از آن در تهیه‌ی غذاها و نوشیدنی‌ها رایج است و جایگزین شکر می‌شود. بعضی از افراد از ابتلا به سردرد بعد از مصرف آسپارتام شکایت می‌کنند اما بیشتر تحقیقات در این زمینه، تأثیر کم یا ناچیز آسپارتام بر سردرد را نشان داده است. فقط چند تحقیق محدود برای بررسی اثرات منفی آسپارتام بر مبتلایان به میگرن، انجام شده است. متأسفانه همین تحقیقات محدود، با دقت کافی انجام نشده و به‌درستی طراحی نشده‌اند ولی نشان‌ داده‌اند که در بعضی از مبتلایان به میگرن، مصرف آسپارتام می‌تواند بر سردرد تأثیر بگذارد. یکی از این تحقیقات نشان داد که بیش از نیمی از ۱۱ شرکت‌کننده، بعد از مصرف مقدار زیادی آسپارتام، سردردهای میگرنی را با تناوب بیشتری تجربه کرده‌اند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که بعضی از مبتلایان به میگرن ممکن است نسبت به آسپارتام حساس باشند.

خلاصه: آسپارتام یکی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی است که ممکن است تناوب سردرد در بعضی از مبتلایان به میگرن را افزایش بدهد.

۸. نوشیدنی‌های الکلی

نوشیدنی‌های الکلی یکی از قدیمی‌ترین محرک‌های شناخته‌شده برای سردرد و میگرن هستند. متأسفانه دلیل اصلی این تأثیر هنوز مشخص نیست. در واقع افرادی که میگرن دارند نسبت به افرادی که مبتلا به میگرن نیستند تمایل کمتری به نوشیدنی‌های الکلی نشان می‌دهند. بااین‌حال، نباید الکل را عامل اصلی تحریک سردرد بدانیم. وجود عواملی مثل هیستامین‌ها، سولفیت‌ها و فلاوونوئیدها می‌توان از عوامل محرک سردرد باشد.

صرف‌نظر از دلیل تأثیر نوشیدنی الکلی بر سردرد، تخمین زده می‌شود که این نوشیدنی‌ها می‌توانند در ۱۰ درصد از افراد مبتلا به میگرن، تحریک‌کننده‌ی درد باشند. البته بیشتر مبتلایان به میگرن، نیازی به کاهش مصرف نوشیدنی‌های الکلی ندارند ولی افراد حساس و مستعد سردرد، برای کاهش ابتلا به سردرد باید مصرف نوشیدنی‌های الکلی را محدود کنند.

خلاصه: نوشیدنی‌های الکلی یکی از شناخته‌شده‌ترین عوامل محرک سردرد هستند. بااین‌حال، الکل، برای همه‌ی مبتلایان به میگرن مشکلی ایجاد نمی‌کند، به همین دلیل است که علت اصلی تأثیرگذاری الکل بر سردرد هنوز مشخص نیست.

۹. غذاها و نوشیدنی‌های سرد

بیشتر افراد از سردردهای ناشی از خوردن بستنی شکایت می‌کنند. این قبیل سردردها بر اثر خوردن غذاهای یخی و سرد و نوشیدنی‌های خیلی خنک ایجاد می‌شود. این غذاها و نوشیدنی‌ها می‌توانند در برخی از افراد حساس، چنین سردردهایی ایجاد کنند.

در طی یک تحقیق، از شرکت‌کنندگان خواستند تا یک تکه یخ را برای مدت ۹۰ ثانیه بین زبان و سقف دهان‌شان نگه دارند تا تأثیر سرما بر سردرد مشخص شود. نتایج این تحقیق نشان داد که این تست، موجب ایجاد سردرد در ۷۴ درصد از ۷۶ نفری شد که مبتلا به میگرن بودند و در این آزمایش شرکت کرده بودند. از طرف دیگر، ۳۲ درصد از افرادی که سردردهای میگرنی نداشتند، با انجام این آزمایش، سردرد را تجربه کردند.

تحقیق دیگری نشان داد زنانی که در سال گذشته میگرن را تجربه کرده ‌بودند، در مقایسه با زنانی که در سال گذشته، میگرن نداشتند، با نوشیدن آب سرد، دو برابر بیشتر از دیگران دچار سردرد شدند.

به این ترتیب، مبتلایان به میگرن که بر اثر خوردن نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد، سردردشان تحریک می‌شود باید از خوردن آنها اجتناب کنند.

خلاصه: افرادی که به میگرن مبتلا هستند بیش از دیگران در معرض سردردهای ناشی از خوردن مواد غذایی سرد قرار دارند. بنابراین این افراد برای پیشگیری از شدت درد و تحریک سردرد، بهتر است از خوردن نوشیدنی‌ها و غذاهای خیلی سرد اجتناب کنند.

منبع: چطور

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات لینکی

جدیدترین اخبار

  • کارگروه ادبی وکیل الشعرا – وبلاگ ادبی برتر

    وبلاگ های ادبی در وب فارسی کم نیستند اما وبلاگ کارگروه ادبی وکیل الشعرای شیرین سخن (کاوش) بی تردید برترین وبلاگ ادبی در حال حاضر است.  در...

  • چگونه فرزندی باهوش تربیت کنیم؟

     همه دوست دارند فرزندان باهوش و نابغه داشته باشند. حالا نابغه هم نشد، دوست داریم اگر فرزندی داریم بسیار باهوش و فرهیخته و مودب و...

  • تاریخچه ورزش ایران

    ورزش از دیرباز مابین ایرانیان از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و اگر کمی در تاریخ تحقیق بیشتری داشته باشیم متوجه می شویم که تیراندازی، سوارکاری...

  • محصولات رژیمی و بدون قند کامور و موارد مصرف

    چند سالی است که محصولات رژیمی زیادی توسط شرکت ها و برندی های کوچک و بزرگ راهی بازار و فروشگاه های مواد غذایی می شوند و البته که برخی از آن ها با...

  • توجه به غذا در آیات و احادیث

    ((ـ فلینظر الانسان الی طعامه ـ(سوره عبس آیه ۲۴) پس انسان باید در غذای خود بنگرد ـ یَا أَیُّهَا النَّاسُ کُلُوا مِمَّا فِی الْأَرْضِ حَلَالًا...

  • آغوز ، اولین غذای نوزاد

    اولین ماده غذایی که نوزاد شیرخوار دریافت می کند آغوز است. آغوز، غلیظ و زرد رنگ بوده و شکل ظاهری آن از مادری  تا مادر دیگر متفاوت است. آغوز...

  • طرز تهیه دیپ ذرت و هالوپینو

    با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید : طرز تهیه دیپ ذرت و هالوپینو مواد لازم برای دیپ ذرت و...

  • مکان‌های متروکه و ترسناک توریستی جهان

     افراد بسیاری هستند که هر ساله هزینه های بسیاری را صرف سفر به مدرن ترین و جدیدترین نقاط توریستی دنیا می کنند. در میان هم بسیاری ترجیح می دهند تا به...

  • طرز تهیه آلبالو پلو

    آلبالو پلو یکی از غذا‌های خوشمزه و معروف ایران است که نمی‌توان به شهر خاصی نسبتش داد. محبوبیت این غذا به حدی است که با شروع فصل تابستان و آمدن...

  • طرز تهیه کیک سه شیر یا Tres Leches

    کیک سه شیر یک دسر مکزیکی است که باید خوشمزه، مغذی و آبدار است. این یک نوع کیک خیسانده در شیر است و چون از سه نوع شیر استفاده می‌شود به این نام...

  • برای رفتن به باشگاه، چگونه انگیزه پیدا کنیم؟

    همراه کردن یک دوست میتواند به شما برای شرکت در باشگاه ورزشی انگیزه دهد برای رفتن به باشگاه، چگونه انگیزه پیدا کنیم؟ هرچند داشتن اراده...

  • طرز تهیه بشقاب پروتئین

    با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید :   طرز تهیه بشقاب پروتئین مواد لازم برای تهیه بشقاب...

  • میگو سیخی در ماهیتابه

    گلزار نورمحمدیان: در صورتی که میگو دوست دارین و طرفدار غذا‌های آسون، سریع و بی دردسر هم هستین حتما این میگو‌های سیخی خوشگل و خوشمزه رو درست کنین...

  • معرفی صنایع دستی کاشان

    کاشان شهری تاریخی است که مرکز شهرستان است و بخشی از استان اصفهان محسوب می‌شود.این شهر در مرکز ایران واقع شده‌است. کاشان مهد تمدن و فرهنگ سنتی...

  • آیا لازم است شخصیت زن و شوهر یکی باشد؟

    رابطه و ازدواج تقریبا آزمون و خطاست. چه کسی می‌تواند ادعا کند که همسر کاملی برای شماست؟ سازگاری و جور بودن در برخی زمینه‌ها معادل سازگاری و انطباق...

  • آثار و حکم ناسزا گفتن درخلوت و تنهایی خود به دیگران

    یکی از آثار نابهنجار ناسزاگویی و دشنام عداوت و دشمنی است. دشنام دادن دیگران نشانه ای از تکبر و غرور و کبر است که در آدمی پدید آمده...

  • خواص و موارد مصرف پودر هسته خرما

    خواص و موارد مصرف پودر هسته خرما خرما را می توان از بهترین و فوق العاده ترین میوه ها از نظر تولید انرژی و همین طور بهبود شرایط بدن...

  • آموزش نحوه ترکیب فایلهای PDF

    ترکیب چندین فایل PDF روش های بسیاری برای ترکیب چندین فایل PDF در یک سند PDF وجود دارد. بسیاری از وب سایت ها مانند بسیاری از برنامه...

  • ۳ مکان بسیار دیدنی آلمان+تصاویر

    جاذبه های طبیعی آلمان مشهورترین مسیر جنگل سیاه جایی به نام تیمبرلند است که در واقع یک مسیر مارپیچ است که از میان انبوه درختان عبور می...

  • طرز تهیه سالاد ایتالیایی با سس سبز مخصوص

    سالاد ایتالیایی با شکوه حاوی سبزیجات و گوجه و زیتون است و علاوه بر این با یک سسس مخصوص سرو می‌شود که یک سس سبز مخصوص است. این سالاد با همراه کردن...

  • روان درمانی کودکان

    روان درمانی کودک به چه صورت انجام می شود؟ بزرگ کردن و تربیت یک کودک به شیوه ای سالم امری لذت بخش و پیچیده است که نیاز مبرم به اطلاعات،...

  • اهمیت شیر مادر

    از پیامبر (ص) نقل شده است که هیچ شیری بهتر از شیر مادر نیست. همچنین از آن حضرت نقل شده است که چیزی که بتواند جای غذا و آب را بگیرد جز...

  • علت توقف کاهش وزن و ثابت ماندن وزن

    توقف کاهش وزن‎ علت ثابت ماندن وزن شما ممکن است عوامل مختلفی باشد و شاید با آگاهی از آنها راحت‌تر بتوانید مشکل‌تان را حل کنید. با...