تبلیغات


هر روز صدها مطالب خواندنی و سرگرمی و خبری از سراسر اینترنت فقط در بروفان

آیا خوراکی‌های ارگانیک واقعا سالم‌تر هستند؟

نتایج یک تحلیل جامع آماری جدید که به تازگی در مجله‌ی تخصصی British Journal of Nutrition منتشر شده، نشان می‌دهد که محصولات ارگانیک می‌توانند مواد مغذیِ مهمی را در غذا افزایش دهند.

این پژوهش نشان می‌دهد که لبنیات و گوشتِ ارگانیک، حدود ۵۰ درصد «اسیدهای چرب امگا۳» بیشتری دارند. این افزایش، نتیجه‌ی این است که حیوانات از علف‌های سرشار از امگا۳ تغذیه می‌کنند که این ماده نیز درنهایت در لبنیات و گوشت آنها ته‌نشین می‌شود. این یافته‌ها بر اساس داده‌هایی است که از بیش‌ از ۲۰۰ پژوهش به‌دست آمده است. همچنین پژوهشی در ایالات متحده نیز به فواید مشابهی اشاره دارد.

کریس سیل (Chris Seal)، یکی از طراحان این پژوهش، استاد رشته‌ی «تغذیه‌ی انسان و غذا» در دانشگاه نیوکَسلِ انگلستان، می‌نویسد: «امگا۳ با کاهش بیماری‌های قلبی عروقی، بهبود عملکرد عصبی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی پیوند خورده است. پس از نظر ما، امگا۳ برای تغذیه مهم است.» گوشت و لبنیات ارگانیک، مقدار بسیار کمتری امگا۳ نسبت ماهی‌هایی مانند سالمون دارد.

این یافته‌ها بخشی از انبوهِ رو به‌رشد از شواهدی است که چگونگی تأثیر روش‌های کشاورزی را بر روی ارزش‌های غذاییِ خوراکی‌ها مطالعه می‌کنند.

تحلیل جامعِ دیگری که در سال ۲۰۱۴ در مجله‌ی British Journal of Nutrition منتشر شده است، نشان می‌دهد که محصولات ارگانیک، از هویج و بروکلی گرفته تا سیب و بلوبری (زغال اخته آبی)، به طور قابل ملاحظه‌ای دارای تجمع بالاتری از «آنتی‌اکسیدان‌ها» و سایر ترکیبات شیمیایی هستند که می‌توانند برای بدن سودمند باشند. این بررسی شامل داده‌هایی از بیش از ۳۰۰ مطالعه‌‌ی مختلف می‌شود.

برای نمونه، محصولات ارگانیک در مقایسه با محصولات سنتی، دارای حدودِ ۵۰ درصد «آنتوسیانین‌» و «فلاوُنول‌» بیشتری هستند. آنتوسیانین‌ها، ترکیباتی هستند که در میوه‌ها و سبزیجاتی نظیر بلوبری با رنگ‌های، آبی، قرمز و بنفش وجود دارد.

مصرف این ترکیبات، فواید متعددی از جمله آثار ضدالتهابی دارد. ترکیبات فلاوُنول، که در میوه‌ها و سبزیجات به فراوانی یافت می‌شوند، نیز برای محافظت از سلول‌ها در مقابل آسیب‌دیدگی و درنتیجه مقاومت در برابر بیماری‌ها، مؤثر شناخته شده‌اند.

پس چه عاملی این افزایشِ آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات سودمند را در محصولات ارگانیک توضیح می‌دهد؟

سیل می‌گوید: «معمولا، محصولات ارگانیک در معرض سطح بالاتری از استرس و فشار (مانند حمله‌ی حشرات) قرار دارند و در واکنش به این فشارها، ترکیباتی برای مبارزه، درونشان شکل می‌گیرد.»

برای نمونه، اگر آفت هویج روی هویج بنشیند و شروع به جویدن آن کند، این گیاه چه گزینه‌هایی پیشِ‌رو دارد؟

اگر هویج به طور سنتی به‌عمل آمده باشد، از آفت‌کش برای مبارزه با آفت و حشرات استفاده می‌شود.

اما در کشاورزی ارگانیک، هویج باید کمی از خودش دفاع کند. پس طبق گفته‌ی سیل، هویج ترکیباتی تولید می‌کند که به نام «پلی‌استیلن‌ها» شناخته می‌شوند و برای آفت هویج طعم تلخ و ناخوشایندی دارند.

این ترکیبات پلی‌استیلن‌ همانطور که ممکن است هویج را از شر آفت‌های مزاحم خلاص کند، از بخت خوب، ممکن است سبب خِیر شوند و برای ما نیز سودمند باشند.

پژوهش‌های انجام شده درباره‌ی حیوانات نشان می‌دهد که ترکیبات پلی‌استیلن احتمالا در کاهش التهابات و خطر سرطان نقش دارند، اما مقداری که برای سلامتی انسان مفید است، هنوز نامشخص است.

هدف تحقیقات کنونی پاسخ‌گویی به این پرسش است، اما پیدا کردن پاسخ دشوار است، چرا که رژیم‌های غذایی ما بسیار پیچیده‌اند و بدن ما شاید همه‌ی مواد مغذی‌ای را که می‌خوریم، جذب نکند. درواقع، به طور کلی، چالش واقعی، تلاش برای جداسازی و مشخص‌کردنِ فواید «ریزمغذی‌ها» در رژیم غذایی‌مان است.‌

تفاوت دیگر محصولات ارگانیک و محصولات سنتی در میزان «نیتروژنی» است که گیاه در معرض آن قرار می‌گیرد. محصولات سنتی مقدار ثابتی نیتروژن از کودهای شیمیایی دریافت می‌کنند. اما در سیستم ارگانیک که حاصل‌خیزیِ زمین، به‌شدت تحت‌تأثیر کشت تناوبی و تجزیه‌ی بقایای محصولات است و خبری از کودهای شیمیایی نیست، معمولا نیتروژن کم‌تری به گیاه عرضه می‌شود.

در نتیجه، محصولات ارگانیک دیرتر به‌عمل می‌آیند و آنچه را دانشمندان «ترکیبات ثانوی گیاه» می‌نامند، بیشتر تولید می‌کنند و در نتیجه احتمالا وقتی این ترکیبات را می‌خوریم، سلامتی‌بخش باشند.

پژوهشی در رابطه با گوجه‌فرنگی‌ها، که در دانشگاه دِیویسِ کالیفرنیا در سال ۲۰۰۸ انجام شده است، نشان داده که گوجه‌فرنگی‌های ارگانیک، در مقایسه با گوجه‌فرنگی‌های سنتی که در مزرعه‌ی مجاور کشت شده‌اند، دارای تجمعی دوبرابری از نوعی «فلاوُنوییدِ» مفید به نام «کورسِتین» هستند.

تحلیل جامعی که در سال ۲۰۱۴ در مجله‌ی تخصصی British Journal of Nutrition منتشر شده است، به تفاوت‌های دیگر محصولات ارگانیک، مانند سطح پایین پسماندِ آفت‌کش‌ها روی محصول و تجمع‌ کمتر فلز کادمیوم، که به طور طبیعی در خاک رخ می‌دهد نیز، اشاره می‌کند.

این یافته‌ها، به گفته‌ی کارلو لیفِرت (Carlo Leifert)، استاد رشته‌ی کشاورزی در نیوکَسل و از دست‌اندکارانِ یکی از پژوهش‌های اخیر، ثابت می‌کند که خرید و مصرف محصولات ارگانیک،‌ حتما سودمند است. لیفرت در چاپ تازه‌ای از مقالاتش می‌نویسد: «رویِ‌هم‌رفته، پژوهش‌های انجام شده روی غلات، گوشت و شیر نشان می‌دهد که مصرف میو‌ه‌ها، سبزیجات، گوشت و لبنیات به طور چشمگیری مقادیر بالاتری از آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا۳ را برای بدن فراهم می‌کند.»

اما هنوز هم تردیدهای بسیاری باقی می‌مانند. یان گیوِنز (Ian Givens) استاد تغذیه در دانشگاه ریدینگ می‌نویسد: «بعید است که چنین تغییرات کوچکی به تغذیه یا سلامتی سودی برسانند.» و در شرحی در مورد یافته‌های جدید، گیونز اشاره می‌کند که نوشیدن شیر ارگانیک به جای شیر معمولی به میزان بسیار اندکی، دریافت امگا۳ را افزایش می‌دهد!

چند سال پیش، تحلیلی توسط پژوهشگرانِ دانشگاه استنفورد منتشر شد که نشان می‌داد، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد میو‌ه‌ها و سبزیجات ارگانیک ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارند.

بازتاب‌هایی از این یافته‌ها در تحلیل‌های آماری جدید نیز، وجود دارد. اگرچه محصولات ارگانیک سطح آنتی‌اکسیدان بالاتری دارند، همیشه سطح ویتامین بالاتری ندارند. برای نمونه، به نظر می‌رسد که سطح «ویتامین E» در محصولات سنتی و ارگانیک چندان تفاوتی ندارد و حتی سطح «پروتئین» در برخی محصولات ارگانیک مانند گندم پایین‌تر است.

با نگاهی وسیع‌تر، بسیاری از متخصصان می‌گویند از دیدگاه سلامتی، آنچه می‌خورید بیش از ارگانیک بودن و نبودن آن اهمیت دارد.

با توجه به اینکه هنوز بسیاری از افراد، از میوه‌ها و سبزیجات در رژیم غذایی‌شان به صورت مؤثر بهره نمی‌برند، شاید بهتر باشد به جای آنکه نگران ارگانیک بودن یا نبودن مواد غدایی باشیم به سلامتیِ وعده‌های غذایی که مصرف می‌کنیم، بیشتر توجه داشته باشیم.

اما اگر به فواید زیست‌محیطی کشاورزی ارگانیک علاقه‌مند باشید، بررسی‌های انجام شده، دست‌ِکم درمورد بیشینه کردن آنتی‌اکسیدان‌ها و ریزمغذی‌ها در غذای‌تان، به فواید بالقوه‌ی این روش از منظر علم تغذیه نیز اشاره دارد.

منبع: چطور

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات لینکی

جدیدترین اخبار

  • خشم چه تاثیری بر روی سلامتی دارد؟

    پژوهشی که به تازگی در دانشگاه آیوا انجام شده به ما می‌گوید که عواطف منفی مانند خشم چطور می‌توانند خطر مرگ زودهنگام را بالا ببرند. در این پژوهش به...

  • کنترل عصبانیت هنگام رانندگی

    افسران پلیس، روان‌پزشکان، کارشناسان بیمه و حتی رانندگان کارکشته بارها و بارها به این نکته اشاره کرده‌اند که وقتی عصبانی هستید هرگز پشت فرمان قرار...

  • تأثیر گرما بر خلق و خو چگونه است؟

    خیلی‌ها معتقدند وقتی که هوا گرم می‌شود، اعصاب‌شان به‌هم می‌ریزد و زودتر از کوره درمی‌روند. اما تأثیر گرما بر خلق و خو چگونه است؟ آیا واقعا گرمای...

  • نکته‌هایی برای تشخیص سردرد و میگرن از یکدیگر

    سردرد دردی آزاردهنده در ناحیه‌ی سر است که به آن فشار وارد می‌کند. این درد ممکن است خفیف یا شدید باشد و معمولا در هر دو سمت سر احساس می‌شود....

  • خواص تخم شربتی برای سلامتی

    تخم شربتی، نام دانه ریحان و گیاهی یک‌ساله است. این گیاه ریحان، بومی هندوستان است. به آن ریحان شیرین نیز می‌گویند اما با ریحان مقدس یا تولسی متفاوت...

  • همه چیز درباره دندان عقل

    ابنای اولیهٔ بشر که بر روی این کرهٔ خاکی زندگی می‌کردند، از لحاظ خوراک مصرفی بسیار متفاوت از انسان امروزی بودند. خوراک اصلی آن‌ها شامل گوشت خام،...

  • زنیان چه خواصی دارد؟

    گیاه زنیان هم مانند رازیانه، بادیان رومی، شِوید و زیرهبه یک خانواده تعلق دارد. شکل: بیضی و مضرس (دندانه‌دار)؛ اندازه: بسیار کوچک؛ رنگ: بین...

  • چه کارهایی باعث کاهش استرس می شود؟

    دنیای مدرن شاید از بسیاری لحاظ آسان‌تر شده باشد اما آنچه را پرورش‌مان می‌داد از دست داده‌ایم با آنچه مغز و بدنمان نیاز داشت قطع‌ رابطه کرده‌ایم و...

  • علائم سردردهای هورمونی و روش های درمان آن

    سردردها به‌ویژه انواعی از آن مانند میگرن با استروژن هورمون زنانه ارتباط دارند. استروژن موادی شیمیایی در مغز را کنترل می‌کند که روی حس درد...

  • اعتیاد به اینترنت چه نشانه هایی دارد؟

    اعتیاد به اینترنت، اعتیادی رفتاری است که در آن، فرد به استفاده از اینترنت یا سایر دستگاه‌های آنلاین وابسته می‌شود تا از این طریق با استرس‌های...

  • خواص بادیان چیست؟

    این گیاه‌ گل‌دهنده، با نام علمی «Pimpinella anisum» مشهور است. میوه‌ی این گیاه را دانه‌ی بادیان می‌نامند؛ چون ظاهری شبیه به دانه‌های ریز دارد و...

  • دانه چیا چه خواصی دارد؟

    چیا از خانوادهٔ نعناعیان و بومی کشور مکزیک است. چیا مانند غلات کامل مصرف می‌شود، اما درواقع شبه‌غله است. یعنی این دانه‌های سرشار از کربوهیدرات در...

  • عادت های بدی که باید از برنامه روزانه حذف شوند

    وقتی سخن از بهره‌وری پیش می‌آید، چیزهای به ظاهر جزئی، می‌توانند تفاوت زیادی ایجاد کنند. با دقت بیشتر، متوجه می‌شویم که عادت‌هایی که ظاهرا بی‌اهمیت...

  • راهکارهایی برای افزایش کارایی

    اکثر ما هفته‌ای ۴۰، ۵۰ یا حتی ۶۰ ساعت سر کار هستیم، اما اگر بخواهند ساعت کار مفید و مؤثرمان را حساب کنند معلوم نیست چند ساعتش را باید به خاطر...

  • علایم ،علل و درمان آرتروز گردن

    ستون فقرات هم با افزایش سن دچار کهولت می شود گردن درد یکی از دردهای متداول مردم شده است. عوامل زیادی باعث درد گردن میشوند از جمله...

  • آشنایی با برنامه روزانه انسانهای موفق

    با اندکی دقت در برنامه روزانه انسانهای موفق متوجه خواهید شد سبک زندگی این افراد به طریقی است که علی‌رغم مشغله‌های فراوان موجب تقویت بهره‌وری‌...

  • چطور می‌توانید یک برنامه ریزی روزانه‌ کارآمد داشته باشید؟

    با برنامه ریزی، مدیریت و کنترل کارها آسان‌تر می‌شود، می‌توانید میان اهداف کوتاه‌مدت و بلند‌مدت تعادل برقرار و کارها را بر اساس اهمیتی که برای‌تان...

  • روش های خانگی درمان معده درد

    معده درد آنقدر متداول است که همه زمانی آن را تجربه کرده‌اند و دلایل فراوانی می‌تواند داشته باشد. بیشتر این دلایل جدی نیستند و علائم آن فورا برطرف...

  • راهکارهایی برای کاهش خطر سکته قلبی و مغزی

    دانستن این که چه کسی به بیماری قلبی یا سکته مغزی دجار می شود غیر ممکن است. ما می دانیم که عده ای از ما با خطر بیش تری در مقایسه با دیگران رو به رو...

  • زنجبیل چه خواصی دارد؟

    کمک به کاهش وزن و داشتن پوستی زیبا تنها خواص زنجبیل نیستند، با ما همراه باشید تا با خواص‌ زنجبیل، این گیاه حیرت‌انگیز، آشنا شوید و بهترین نتایج را...

  • خواص سرکه سیب

    “ سرکه سیب” یک ماده عجیب و شگفت انگیز است که علاوه بر درمان بیماری ها و زیبایی پوست و مو ، یک تمیز کننده قوی و همچنین مفید برای حیوانات نیز می...

  • آشنایی با خواص پاپریکا

    پاپریکا سه برابر نیاز روزانه بدن حاوی ویتامین C می باشند ادویه پاپریکا که یک ادویه مجارستانی است به عنوان طعم دهنده در غذاها...

  • درمان‌های خانگی برای جلوگیری از ریزش مو

    هم زنان و هم مردان، ریزش مو را تجربه می‌کنند. با اینکه ژن‌ها در این مورد، نقش حیاتی دارند، اما دلایل دیگری نیز برای ریزش مو وجود دارند، از جمله،...

داغ ترین اخبار

  • نکته‌هایی برای تشخیص سردرد و میگرن از یکدیگر

    سردرد دردی آزاردهنده در ناحیه‌ی سر است که به آن فشار وارد می‌کند. این درد ممکن است خفیف یا شدید باشد و معمولا در هر دو سمت سر احساس می‌شود....

  • کنترل عصبانیت هنگام رانندگی

    افسران پلیس، روان‌پزشکان، کارشناسان بیمه و حتی رانندگان کارکشته بارها و بارها به این نکته اشاره کرده‌اند که وقتی عصبانی هستید هرگز پشت فرمان قرار...

  • خشم چه تاثیری بر روی سلامتی دارد؟

    پژوهشی که به تازگی در دانشگاه آیوا انجام شده به ما می‌گوید که عواطف منفی مانند خشم چطور می‌توانند خطر مرگ زودهنگام را بالا ببرند. در این پژوهش به...

  • تأثیر گرما بر خلق و خو چگونه است؟

    خیلی‌ها معتقدند وقتی که هوا گرم می‌شود، اعصاب‌شان به‌هم می‌ریزد و زودتر از کوره درمی‌روند. اما تأثیر گرما بر خلق و خو چگونه است؟ آیا واقعا گرمای...