تبلیغات


هر روز صدها مطالب خواندنی و سرگرمی و خبری از سراسر اینترنت فقط در بروفان

طرز تهیه ۶ غذای بهاری؛ هم خوشمزه، هم مفید

برترین‌ها – وحید محقق: وقتی بهار می‌شود، این تنها طبیعت نیست که دچار دگرگونی و تغییر می‌شود، بلکه بدن ما نیز دچار تحولاتی خواهد شد. این تغییرات می‌تواند بر عملکرد اندام‌ها و اعضای بدن ما تاثیر بگذارد. این که رعایت یکسری نکات تغذیه‌ای می‌تواند به کنترل تغییرات جسمی و پیشگیری از اختلالات ناشی از آن کمک کند در اکثر طب‌های رایج سنتی مورد اشاره قرار گرفته است. از طرفی با ورود به فصل بهار، خوراکی‌های بهاری نیز وارد بازار می‌شوند. حال این که بدانید چگونه از این خوراکی‌ها برای طبخ غذا‌های خوشمزه استفاده کنید، کافی است با ما همراه باشید.

خورش چغاله بادام پنج غذای مفید بهاری

مواد لازم (۴ نفر)

گوشت خورشی: ۴۰۰ گرم پیاز: یک عدد چغاله بادام: ۳۰۰ گرم نعناع و جعفری خرد شده: مجموعا ۳۰۰ گرم نمک، فلفل و ادویه دلخواه: به مقدار دلخواه آب: ۴ لیوان

طرز تهیه

۱. بدون این که نمک را بیفزایید، پیاز‌ها را با کمی ادویه و زردچوبه تفت دهید.

۲. بعد از کشیده شدن آب گوشت، جعفری و نعنای خرد شده را به آن‌ها بیفزایید و تا زمان تغییر رنگ سبزی‌ها آن‌ها را تفت دهید.

۳. بعد از این که سبزی‌ها تغییر رنگ دادند، چغاله بادام‌هایی که قبلا آن‌ها را پاک کرده اید یا شسته اید به آن بیفزایید. به مدت چهار دقیقه در قابلمه را بگذارید.

۴. برای این که چغاله بادام‌ها و گوشت کاملا پخته شوند، یک ساعت زمان لازم است.

۵. پس از این که این مواد پخته شدند، باید نمک و آبغوره را بیفزایید و برای طعم دار شدن آن ۱۵ دقیقه صبر کنید.

۶. بعد از ۱۵ دقیقه می‌توانید خورش را میل کنید.

نکات:

فرقی نمی‌کند از چه نوع گوشتی استفاده می‌کنید، در هر صورت روش پخت تغییری نمی‌کند. نمک را همان ابتدا به غذا اضافه نکنید، چرا که باعث سفت شدن چغاله‌ها می‌شود. اگر دوست داشتید به این غذا می‌توانید رب هم اضافه کنید. شنگ پلو پنج غذای مفید بهاری

مواد لازم (۵ نفر)

شنگ: نیم کیلوگرم پیاز: یک عدد گوشت قیمه‌ای: نیم کیلوگرم پودر زعفران: نوک قاشق چایخوری زردچوبه: یک قاشق چایخوری نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه

۱. برنج را بشویید و همراه با اندکی نمک چند ساعت بخیسانید.

۲. شنگ‌ها را پاک و خرد کنید.

۳. گوشت را قیمه‌ای خرد کنید. پیاز را پوست کنده، و به شکل خلالی کنید. سپس پیاز‌ها را تا زمانی که تغییر رنگ دهند تفت دهید.

۴. سپس زردچوبه و زعفران را بیفزایید.

۵. تکه‌های گوشت را به همراه پیاز داغ تا زمانی که تغییر رنگ دهند، تفت دهید.

۶. بعد از آن، یک لیوان آب جوشیده شده را در تابه بریزید و در آن را قرار دهید.

۷. بعد از این که گوشت پخت آن را کنار بگذارید.

۸. یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و روی شعله بگذارید تا زمانی که آب جوش بیاید.

۹. برنج را با شنگی که قبلا خورد کرده بودید در آب جوش بریزید. برنج را آبکشی کنید و درون قابلمه بریزید.

۱۰. روغن را به آن بیفزایید و نیم ساعت به آن فرصت دهید تا دم بکشد.

۱۱. پس از دم شدم می‌تواند غذایتان را با گوشت پخته میل کنید.

والک پلو پنج غذای مفید بهاری

مواد لازم (۴ نفر)

والک: ۵۰۰ گرم برنج: ۴ پیمانه روغن: ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری نمک: به میزان لازم ساقه سیر تازه: ۲ شاخه

طرز تهیه

۱. برنج را بشویید و با ۴ قاشق چایخوری نمک آن را بخیسانید (این میزان نمک می‌تواند بسته به ذائقه شما تغییر کند.)

۲. والک‌ها را بشویید و آن‌ها را کمی درشت خرد کنید.

۳. برنج را با ۸ پیمانه آب و روغن روی حرارت بگذارید.

۴. والک‌هایی که آماده کرده اید را به آن بیفزایید.

۵. بعد از این که آّب جوش آمد و آب برنج جمع شد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را ببندید. (دم کنی را روی آن بگذارید)

۶. برای این که پلوی شما خوش عطر شود، می‌توانید ساقه‌های سیر را به همراه والک‌ها در برنج بریزید.

نکات:

این غذا را می‌توانید در ماه مبارک رمضان به عنوان سحری و افطار میل کنید. خورش ریواس پنج غذای مفید بهاری

مواد لازم (۴ نفر)

ریواس: یک کیلوگرم گوشت بدون استخوان: نیم کیلو گرم پیاز: ۲ عدد شکر: ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری روغن، نمک و فلفل: به میزان لازم نعنا تازه: ۱۵۰ گرم جعفری تازه: ۲۵۰ گرم

طرز تهیه

۱. پیاز‌ها را پوست بکنید و پس از اینکه شستید ریز کنید.

۲. در یک قابلمه روغن بریزید و و پس از داغ شدن، پیاز را تا زمانی که طلایی رنگ شود در آن تفت دهید.

۳. گوشت را بشویید، و آن را به صورت قیمه‌ای خورد کنید.

۴. گوشت را به پیاز داغ ییفزایید و آن را تفت دهید.

۵. بعد از این که رنگ گوشت عوض شد ۲ تا ۳ لیوان آب جوش به مواد قابلمه بیفزایید.

۶. صبر کنید تا گوشت به طور کامل روی اجاق گاز بپزد.

۷. ریواس‌ها را پوست بکنید و پس از این که آن‌ها را شستید آن‌ها را به اندازه ۲ بند انگشت خرد کنید.

۸. نعنا و جعفری تازه را پاک خرد کنید.

۹. در یک تابه مقداری روغن بریزید، سپس نعنا و جعفری خرد شده را در آن ریخته وتفت دهید.

۱۰. پس از پخته شدن گوشت، نعنا و جعفری سرخ شده را به آن اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه حرارت دادن ریواس را به همراه نمک، شکر و فلفل به آن بیفزایید و ده دقیقه دیگر حرارت دهید.

نکات:

بعد از این که ریواس را اضافه کردید، اجازه ندهید زیاد بجوشد، چرا که ریواس سریع له می‌شود. ریواس دارای طعمی ترش است، اگر این میزان ترشی شما را اذیت نمی‌کند می‌توانید در خورش شکر نریزید. اگر میزان نعنای ریخته شده در خورش زیاد باشد، خورش را تلخ می‌کند. خورش کنگر پنج غذای مفید بهاری

مواد لازم

گوشت ماهیچه گوسفندی: ۵۰۰ گرم کنگر: ۲ کیلوگرم پیاز داغ: ۳ قاشق سوپخوری روغن: ۳ قاشق سوپخوری آب لیموترش: ۰٫۵ فنجان زعفران: ۱ قاشق مرباخوری نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

۱. گوشت را خرد کنید و آن را بشویید.

۲. آن را با پیاز سرخ شده در قابلمه بگذارید و سه تا چهار لیوان آب در آن بریزید. سپس بگذارید بپزد.

۳. ساقه‌های کنگر را تمییز کنید و تیغ‌های آن را بگیرید.

۴. کنگر‌ها را با مقداری روغن کمی سرخ کنید.

۵. سپس آن‌ها را به گوشت اضافه کنید تا بپزد. (مواظب باشید بیش از اندازه له نشود.)

۶. نمک، فلفل، آبلیمو و زعفران سابیده را در خورش بریزید و اجازه دهید آرام بپزد و جا بیفتد.

نکات:

می‌توانید خورش کنگر را همراه با نعنا و جعفری نیز آماده کنید. اگر خواستید این کار را انجام دهید، یک کیلو کنگر کافی است و بهتر است از ترشی آبلیمو یا غوره استفاده کنید. خورش گوجه سبز پنج غذای مفید بهاری

مواد لازم (۴ نفر)

مرغ تکه شده: ۵۰۰ گرم نعنا و جعفری پاک شده: یک کیلوگرم گوجه سبز: نیم کیلوگرم پیاز درشت: یک عدد روغن مایع: دو قاشق غذاخوری نمک: به مقدار دلخواه زعفران ساییده شده: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه

۱. پیاز را بشویید و خرد نمایید.

۲. مرغ‌ها را تمیز کنید و پس از جدا کردن استخوان‌ها آن‌ها را تکه تکه نمایید.

۳. پیاز‌ها را در ماهیتابه بریزید و به همراه کمی روغن تفت دهید.

۴. بعد از آن که کمی سرخ شد پیاز را با مرغ در قابلمه بریزید.

۵. به آن آب نیفزایید، تنها کمی نمک به آن بیفزایید. زیر شعله را کم نمایید تا مرغ آب بیندازد.

۶. پس از پختن مرغ، زعفران ساییده شده را به آن بیفزایید. کمی آن را تفت دهید و سپس یک و نیم لیوان آب اضافه کنید.

۷. نعناع و جعفری را پاک کنید و آن را خرد نمایید، سپس آن‌ها را تفت بدهید و به مرغ بیفزایید. زیر شعله را کم کنید.

۸. ده دقیقه پیش از این که غذا ررا سرو کنید، گوجه سبز‌ها را اضافه کنید.

نکات:

این خورش با نان یا برنج قابل سرو است. اگر می‌خواهید طعم این خورش ملس شود (اگر گوجه سبز‌ها خیلی ترش باشند) در زمان اضافه کردن گوجه سبز‌ها به غذا یک تا دو قاشق سکنجبین به آن اضافه کنید.

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای آشپزی مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات لینکی

جدیدترین اخبار

  • چگونه فرزندی باهوش تربیت کنیم؟

     همه دوست دارند فرزندان باهوش و نابغه داشته باشند. حالا نابغه هم نشد، دوست داریم اگر فرزندی داریم بسیار باهوش و فرهیخته و مودب و...

  • تاریخچه ورزش ایران

    ورزش از دیرباز مابین ایرانیان از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و اگر کمی در تاریخ تحقیق بیشتری داشته باشیم متوجه می شویم که تیراندازی، سوارکاری...

  • محصولات رژیمی و بدون قند کامور و موارد مصرف

    چند سالی است که محصولات رژیمی زیادی توسط شرکت ها و برندی های کوچک و بزرگ راهی بازار و فروشگاه های مواد غذایی می شوند و البته که برخی از آن ها با...

  • توجه به غذا در آیات و احادیث

    ((ـ فلینظر الانسان الی طعامه ـ(سوره عبس آیه ۲۴) پس انسان باید در غذای خود بنگرد ـ یَا أَیُّهَا النَّاسُ کُلُوا مِمَّا فِی الْأَرْضِ حَلَالًا...

  • آغوز ، اولین غذای نوزاد

    اولین ماده غذایی که نوزاد شیرخوار دریافت می کند آغوز است. آغوز، غلیظ و زرد رنگ بوده و شکل ظاهری آن از مادری  تا مادر دیگر متفاوت است. آغوز...

  • طرز تهیه دیپ ذرت و هالوپینو

    با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید : طرز تهیه دیپ ذرت و هالوپینو مواد لازم برای دیپ ذرت و...

  • مکان‌های متروکه و ترسناک توریستی جهان

     افراد بسیاری هستند که هر ساله هزینه های بسیاری را صرف سفر به مدرن ترین و جدیدترین نقاط توریستی دنیا می کنند. در میان هم بسیاری ترجیح می دهند تا به...

  • طرز تهیه آلبالو پلو

    آلبالو پلو یکی از غذا‌های خوشمزه و معروف ایران است که نمی‌توان به شهر خاصی نسبتش داد. محبوبیت این غذا به حدی است که با شروع فصل تابستان و آمدن...

  • طرز تهیه کیک سه شیر یا Tres Leches

    کیک سه شیر یک دسر مکزیکی است که باید خوشمزه، مغذی و آبدار است. این یک نوع کیک خیسانده در شیر است و چون از سه نوع شیر استفاده می‌شود به این نام...

  • برای رفتن به باشگاه، چگونه انگیزه پیدا کنیم؟

    همراه کردن یک دوست میتواند به شما برای شرکت در باشگاه ورزشی انگیزه دهد برای رفتن به باشگاه، چگونه انگیزه پیدا کنیم؟ هرچند داشتن اراده...

  • طرز تهیه بشقاب پروتئین

    با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید :   طرز تهیه بشقاب پروتئین مواد لازم برای تهیه بشقاب...

  • میگو سیخی در ماهیتابه

    گلزار نورمحمدیان: در صورتی که میگو دوست دارین و طرفدار غذا‌های آسون، سریع و بی دردسر هم هستین حتما این میگو‌های سیخی خوشگل و خوشمزه رو درست کنین...

  • معرفی صنایع دستی کاشان

    کاشان شهری تاریخی است که مرکز شهرستان است و بخشی از استان اصفهان محسوب می‌شود.این شهر در مرکز ایران واقع شده‌است. کاشان مهد تمدن و فرهنگ سنتی...

  • آیا لازم است شخصیت زن و شوهر یکی باشد؟

    رابطه و ازدواج تقریبا آزمون و خطاست. چه کسی می‌تواند ادعا کند که همسر کاملی برای شماست؟ سازگاری و جور بودن در برخی زمینه‌ها معادل سازگاری و انطباق...

  • آثار و حکم ناسزا گفتن درخلوت و تنهایی خود به دیگران

    یکی از آثار نابهنجار ناسزاگویی و دشنام عداوت و دشمنی است. دشنام دادن دیگران نشانه ای از تکبر و غرور و کبر است که در آدمی پدید آمده...

  • خواص و موارد مصرف پودر هسته خرما

    خواص و موارد مصرف پودر هسته خرما خرما را می توان از بهترین و فوق العاده ترین میوه ها از نظر تولید انرژی و همین طور بهبود شرایط بدن...

  • آموزش نحوه ترکیب فایلهای PDF

    ترکیب چندین فایل PDF روش های بسیاری برای ترکیب چندین فایل PDF در یک سند PDF وجود دارد. بسیاری از وب سایت ها مانند بسیاری از برنامه...

  • ۳ مکان بسیار دیدنی آلمان+تصاویر

    جاذبه های طبیعی آلمان مشهورترین مسیر جنگل سیاه جایی به نام تیمبرلند است که در واقع یک مسیر مارپیچ است که از میان انبوه درختان عبور می...

  • طرز تهیه سالاد ایتالیایی با سس سبز مخصوص

    سالاد ایتالیایی با شکوه حاوی سبزیجات و گوجه و زیتون است و علاوه بر این با یک سسس مخصوص سرو می‌شود که یک سس سبز مخصوص است. این سالاد با همراه کردن...

  • روان درمانی کودکان

    روان درمانی کودک به چه صورت انجام می شود؟ بزرگ کردن و تربیت یک کودک به شیوه ای سالم امری لذت بخش و پیچیده است که نیاز مبرم به اطلاعات،...

  • اهمیت شیر مادر

    از پیامبر (ص) نقل شده است که هیچ شیری بهتر از شیر مادر نیست. همچنین از آن حضرت نقل شده است که چیزی که بتواند جای غذا و آب را بگیرد جز...

  • علت توقف کاهش وزن و ثابت ماندن وزن

    توقف کاهش وزن‎ علت ثابت ماندن وزن شما ممکن است عوامل مختلفی باشد و شاید با آگاهی از آنها راحت‌تر بتوانید مشکل‌تان را حل کنید. با...

  • پنکیک سیب‌زمینی مغزدار با گوشت (درانیکی)

    پنکیک سیب‌زمینی مغزدار با سیب زمینی خام رنده شده درست می‌شود و گوشت چرخ کرده را به عنوان مواد میانی در خود دارد. شاید قبلا هم پنکیک سیب‌زمینی...

داغ ترین اخبار

  • تاریخچه ورزش ایران

    ورزش از دیرباز مابین ایرانیان از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و اگر کمی در تاریخ تحقیق بیشتری داشته باشیم متوجه می شویم که تیراندازی، سوارکاری...

  • چگونه فرزندی باهوش تربیت کنیم؟

     همه دوست دارند فرزندان باهوش و نابغه داشته باشند. حالا نابغه هم نشد، دوست داریم اگر فرزندی داریم بسیار باهوش و فرهیخته و مودب و...