تبلیغات


هر روز صدها مطالب خواندنی و سرگرمی و خبری از سراسر اینترنت فقط در بروفان

نکاتی برای تمیز کردن و بسته بندی مربا و مارمالاد



نکاتی برای تمیز کردن و بسته بندی مربا و مارمالاد مجموعه: نکات مهم آشپزی نحوه نگهداری از مربا, نگهداری مربا و مارمالاد داخل شیشه

بهداشت و سالم ماندن مواد غذائی، از عوامل مهم در نگهداری مواد غذائی می باشند

اصولی در بهداشت مرباها

بهداشت صحیح و سالم ماندن مواد غذائی، از عوامل مهم در نگهداری مواد غذائی می باشند. از طرفی استفاده از مواد غذائی با کیفیت و مرغوب و نگهداری آن در درجه حرارت مناسب مؤثر خواهد بود.

بهداشت صحیح و سالم ماندن مواد غذائی، از عوامل مهم در نگهداری مواد غذائی می باشند. از طرفی استفاده از مواد غذائی با کیفیت و مرغوب و نگهداری آن در درجه حرارت مناسب و توجه به مدت زمان نگهداری هر نوع ماده‌ی غذائی (تاریخ تولید و انقضای آن)، در سالم ماندن مواد غذائی مؤثر خواهد بود.

چگونگی بهداشت مواد غذائی

تمام سطوح آشپزخانه، ابزار و وسایل و دیگر تجهیزات موجود در آشپزخانه، باید کاملاً تمیز باشند. دستمال، هوله و دستگیره ها، باید کاملاً تمیز باشند و دست‌ها را مرتب شست، به‌ویژه زمانی که با انواع گوشت و ماهی سر وکار دارید. داخل یخچال باید کاملاً تمیز باشد و از درجه‌ی سرمایش مناسب برخوردار باشد (۴o سانتی‌گراد یاo 40 فارنهایت). برای نابود کردن میکروب‌هائی که مواد غذائی را فاسد می‌کنند، باید انواع بطری‌ها، شیشه‌های (مخصوص مربا و مارمالاد) و درپوش آن‌ها را استریل کرد. اگر مواد غذائی را بناست مدتی نگهداری کنید، باید آن را به درستی بسته‌بندی کنید و مرتب آن‌ها را کنترل نمائید و قبل از پایان تاریخ انقضا، آن‌ها را مصرف کنید. اگر بوی نامطبوع و یا علائمی ناشی از فاسد شدن مواد غذائی مشاهده کردید، از مصرف آن‌ها خودداری کنید.

فر (تاون)

شیشه ها و بطری ها و درپوش های آن ها را به خوبی با آب داغ بشوئید و خشک کنید. سپس به مدت ۱۵ دقیقه، با درجه‌ی حرارت ۱۴۰ درجه‌ی سانتی‌گراد و یا ۲۷۵درجه‌ی فارنهایت در فر (تاون) قرار دهید.

ماشین ظرفشوئی

انواع شیشه ها، بطری ها و درپوش آن ها را، با داغ ترین آب ماشین ظرفشویی شستشو دهید.

مایکروویو

این روش، برای بطری‌ها و شیشه‌هائی که دارای درپوش پیچی است، مناسب می‌باشد و برای شیشه‌ها و یا بطری‌هائی که درِ قفلی دارند، مناسب نمی‌باشد. در هر یک از بطری‌ها یا شیشه‌های مورد نظر، ۴ قاشق سوپخوری آب بریزید. بعد آن‌ها را به مدت ۲ دقیقه در مایکروویو قرار دهید. سپس آن‌ها را بیرون آورید و آبکشی کنید و با دستمال کاغذی، خشک نمائید.

قرار دادن در آب جوش

ظرف بزرگی را پر از آب کنید و انواع بطری‌ها، شیشه‌ها و درپوش آن ها را درون آب بگذارید و به آرامی آب را به جوش آورید. پس از به جوش آمدن آب، حرارت را خاموش کنید و بدین ترتیب، ظرف ها استریل می شوند. برای ضد عفونی و استریل کردن انواع پارچه ها یا دستمال هائی که در آشپزخانه استفاده می‌شود و حلقه های دور بطری ها، آن ها را درون ظرف جاداری بریزید و بر روی آن‌ها آب جوش بریزید تا بدین روش استریل شوند.

اصولی برای بسته بندی مرباها,ضد عفونی کردن شیشه مربا

حرارت دادن سبب می شود هوای باقیمانده در ظروف مخصوص مارمالاد و مربا، از آن خارج شود

فرآیند حرارت دادن

برای نگهداری طولانی مدت و جلوگیری از فاسد شدن مواد غذائی، باید بطری های حاوی انواع مربا، مارمالاد یا سس را – که در منزل تهیه کرده‌اید- حرارت دهید و این کار را می توان از طریق قرار دادن، ظروف در آب جوش انجام داد. حرارت دادن سبب می شود هوای باقیمانده در ظروف مخصوص مارمالاد و مربا، از آن خارج شود و درپوش شیشه ها محکم تر گردد و به شکل وکیوم شده درآیند.

درپوش شیشه ها را بگذارید. در مورد شیشه‌هائی که دارای درپوش پیچی و نوار لاستیکی می‌باشند، بهتر است نوار لاستیکی را عوض کنید و از نوار نو به جای آن استفاده کنید. در مورد شیشه‌هائی که دارای در لولائی و قفل فلزی می‌باشند، پس از آن‌که نوار لاستیکی را دور درپوش گذاشتید، قفل را به حالت آزاد قرار دهید (اگر درون فر می‌گذارید) و اگر بطری‌ها را درون آب‌جوش قرار می‌دهید، قفل را به حالت محکم و فشرده ببندید. برخی از شیشه‌ها دارای درپوش پلاستیکی و پیچی می‌باشند. اگر درون فر (تاون) قرار می‌دهید، بهتر است نوار لاستیکی درپوش را جدا کنید، سپس آن را درون فر (تاون) بگذارید.

اگر از روش قرار دادن بطری‌ها و شیشه‌ها درون فر(تاون) استفاده می‌کنید، کف سینی در طبقه‌ی وسط فر (تاون) قرار دهید و دمای فر (تاون) را به ۱۵۰ درجه‌ی سانتیگراد یا ۳۰۰درجه‌ی فارنهایت برسانید و به مدت ۱۵ دقیقه، آن‌ها را درفر (تاون) بگذارید. آن‌گاه شیشه‌ها را از درون فر (تاون) بیرون بیاورید و درپوش‌های آن‌ها را بلافاصله محکم ببندید.

اگر از روش قراردادن شیشه‌ها و بطری‌ها درون ظرف آب جوش استفاده می‌کنید، ابتدا شیشه‌ها را درون پارچه‌ی هوله‌ای بپیچید. سپس آن‌ها رادرون قابلمه‌ی استیل – که پر از آب گرم کرده‌اید – قرار دهید. شیشه‌ها نباید با یکدیگر در تماس باشند و میزان آب باید به حدی باشد که کاملاً روی بطری‌ها را بپوشاند (۵/۲ سانتی‌متر هم بالاتر). حالا در قابلمه را بگذارید و به تدریج درجه‌ی حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید و به مدت زمان لازمه در آب جوش شناور باشند. سپس شیشه‌ها را از درون آب جوش بیرون بیاورید و درپوش آن‌ها را محکم سازید و یا اگر قفلی می‌باشند، قفل آن‌ها را فوراً ببندید. 

برای اینکه از وکیوم شدن درپوش شیشه ها و یا بطری ها پس از حرارت دادن مطمئن شوید، باید پس از گذشت ۲۴ ساعت از حرارت دادن شیشه‌ها و بستن در آن‌ها، به آرامی قفل درپوش‌های قفلی را باز کنید و یا در شیشه‌های دارای درپوش لاستیکی و پیچی (۲ تکه) درپوش پیچی را بردارید و با استفاده از نوک ناخن و انگشتان خود، بکوشید درپوش را بردارید. اگر درپوش درجای خود محکم بود و جابه‌جا نشد، مطمئن باشید که به خوبی وکیوم شده است، اما اگر به راحتی جابه‌جا شد، به خوبی وکیوم نشده است. پس از اتمام فرآیند حرارت دادن، شیشه‌ها و بطری‌ها را درون یخچال نگه‌دارید و محتویات آن را ظرف مدت دو هفته مصرف کنید.

وکیوم کردن

برای جلوگیری از آلوده شدن دوباره‌ی مواد غذائی درون شیشه‌ها یا بطری ها در طولانی مدت، باید هوای داخل ظرف را کاملاً خارج کرد و این امر، با وکیوم کردن امکان پذیر می باشد. استفاده از روش های حرارت دادن و کنسرو کردن، از روش‌های معمول برای وکیوم کردن ظروف می باشد. زمانی که شیشه‌ها و بطری‌ها حرارت داده می‌شوند، هوای درون ظروف بر اثر حرارت از ظرف‌ها خارج می‌شود. برای وکیوم کردن مواد غذائی، آن‌ها را درون پوشش پلاستیکی ضخیم بریزید. آن‌گاه با استفاده از دستگاه وکیوم، هوای درون پوشش پلاستیکی را خارج سازید. بسته‌بندی‌های وکیوم شده، عمر نگهداری مواد غذائی وکیوم شده را افزایش می‌دهند. زیرا روشی مطمئن و مؤثر است و مواد غذائی وکیوم شده در فریزر عمر طولانی‌تری دارند.

جلوگیری از ورود هوا به درون شیشه ها و بطری ها (خارج کردن هوا)

یکی از روش‌های ساده و در عین حال مؤثر برای جلوگیری از ورود و رشد  میکرو‌ارگانیزم های هوازی به درون مواد غذائی داخل شیشه ها و بطری ها، استفاده از یک لایه پوشش روغن و یا چربی بر روی مواد غذائی درون بطری می باشد. در این روش، پوشش روغن از رشد باکتری های هوازی – که برای زنده ماندن نیاز به اکسیژن دارند – جلوگیری می کند. از این شیوه، در زمان های قدیم برای حفظ و نگهداری گوشت پخته و مواد غذائی دارای آب نمک مانند زیتون و انواع پنیر، استفاده می کردند. اما امروزه روش های نوین جایگزین این روش شده است، ولی با این حال، هنوز یکی از روش‌های مطمئن و خانگی می‌باشد. مواد غذائی که با این روش (استفاده از روغن و یا چربی) نگهداری می‌شوند، حتماً باید همیشه در یخچال نگهداری شوند.

منبع : shooroshirin.ir

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات لینکی

جدیدترین اخبار

  • علت حالت تهوع در سفر و راه های درمان آن چیست؟

    حالت تهوع بارداری، حالت تهوع به دلیل مسمومیت غذایی و … تا حدی برای همه‌ی ما شناخته شده هستند. اما علت حالت تهوع در سفر چیست؟ وقتی میان حس‌های...

  • خوراکی های مفید برای درمان زخم معده

    زخم معده معمولا با تجویز آنتی بیوتیک و روش‌های کاهش‌دهنده و خنثی‌کننده‌ی اسید معده، درمان می‌شود. اما برخی غذاها و درمان‌های طبیعیِ خانگی هم در...

  • برای از بین بردن جوش هورمونی چه کارهایی باید انجام داد؟

    اگرچه جوش هورمونی معمولا با نوسانات هورمونی دوران بلوغ در ارتباط است، ممکن است بزرگسالان در هر سن و سالی هم دچار آن شوند. این جوش در میان خانم‌ها...

  • راه‌های درمان جوش چرکی

    جوش چرکی شکل جدی‌تری از جوش است که سبب به وجود آمدن کیست‌ها و برآمدگی‌های بزرگ و ملتهب روی صورت می‌شود. برخلاف شکل‌های خفیف‌تر جوش، جوش چرکی بسیار...

  • چه خوراکی های سالمی باعث جوش زدن می شوند؟

    هرچیزی که می‌خورید و رژیم غذایی روزانه‌ی شما به‌طور مستقیم روی پوست‌تان تأثیر می‌گذارد. اگر می‌خواهید از شر جوش‌های غیرمنتظره خلاص شوید، باید توجه...

  • چه خوراکی هایی باعث زرد شدن رنگ دندان می شوند؟

    مصرف مکرر برخی خوراکی‌های خاص نیز درخشندگی و سفیدی دندان‌ها را از بین می‌برند و باعث ایجاد جرم دندان می‌شود. در این مقاله خوراکی هایی را به شما...

  • در مصرف این خوراکی های سالم زیاده روی نکنید

    افراط و تفریط در هیچ کاری خوب نیست و در مواردی زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی مفید نیز ممکن است برای سلامت شما ضرر داشته باشد و موجب آسیب به...

  • روش های تسکین تهوع بارداری

    بارداری یک سفر شگفت‌انگیز است اما تهوع و استفراغی که اغلب با آن همراه است، اصلا چیز جالبی نیست. به گفته‌ی دکتر مارجوری گرینفیلد، متخصص زنان و...

  • علل حالت تهوع و راه های درمان آن

    موارد بسیاری می‌توانند باعث ایجاد حالت تهوع شوند. برخی از مردم نسبت به حرکت یا نسبت به برخی غذاهای خاص، داروها یا اثرات برخی شرایط پزشکی به‌شدت...

  • تمیز کردن ماشین لباسشویی

    تمیزی ماشین لباسشویی مساوی است با تمیزی لباس‌های شما، بنابراین بهتر است با هر بار تمیز کردن ماشین لباسشویی در ماه، به‌راحتی از شر قارچ‌ها و بوی...

  • راهنمای شستن سبزی و میوه‌ با سرکه

    براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۳ در نشریه‌ی علمی «مراقبت از موادغذایی» منتشر شد، شستن سیب با محلول آب و سرکه در مقایسه با آب خالی موجب نابودی...

  • نکاتی برای نظافت خانه

    داشتن خانه ای تمیز و مرتب وظیفه سختی است. به نظر می رسد به محض آن که خانه را تمیز می کنید، همسر و فرزندانتان آن را دوباره به هم می ریزند. خانه...

  • آیا میوه‌ها سبب اضافه وزن می‌شوند؟

    میوه‌ها جزو خوراکی‌های سرشار از فیبر هستند و در عین حال کالری کمی دارند.یک پرتقال بزرگ می‌تواند ۱۶۳٪ نیاز روزانه‌ی شما به ویتامین C را تأمین کند....

  • ماسک جوش شیرین جهت پاکسازی پوست صورت

    استفاده از ماسک جوش شیرین روشی ارزان، طبیعی و مؤثر برای تغذیه، حفاظت و التیام پوست شماست.  در ادامه ۳ روش برای تهیه‌ی ماسک جوش شیرین جهت پاکسازی...

  • ماسک موز برای مراقبت از پوست

    موز نه‌تنها میوه‌ای خوشمزه و مقوی است، بلکه ظاهرا می‌تواند اثرات باورنکردنی بر روی سلامت و زیبایی پوست صورت شما داشته باشد. موز حاوی ویتامین A،...

  • فواید ماسک شیر برای شادابی صورت

    ماسک شیر به دلیل خواص فراوانی که دارد می‌تواند به شکلی معجزه آسا برای پوست عمل نموده و بسیاری از ضایعات و خستگی‌های پوست را از بین ببرد. ۱....

  • آموزش خشک کردن میوه در خانه

    همان‌طور که می‌دانید درختان میوه، بوته‌ها و گیاهان توت در فصل تابستان، پر از بار و محصول هستند؛ بنابراین مصرف انواع میوه‌های تازه و محلی در این...

  • ماسک‌های سیب‌زمینی خانگی برای پوست بدن و صورت

    سیب‌زمینی ویژگی‌های ناشناخته‌ی زیادی دارد. همین ویژگی‌ها هستند که باعث‌ می‌شوند این ماده‌ی غذایی نقش مهمی در مراقبت از پوست داشته باشد....

  • راه‌‌های از بین بردن بوی بد بدن

    اولین علامت بوی بد بدن، یک بوی نامتعارف و تند است که از بدن بلند می‌شود. سایر علائم شامل تعریق زیاد، کاهش وزن، تعریق شبانه و سردی دست‌ها می‌شود....

  • بوی بد بدن نشانه چیست؟

    در این مطلب، ۵ بوی خاص بدن را که باید به آنها توجه بیشتری داشته باشید، بررسی خواهیم کرد. این بوها ممکن است نشانه‌ی یک مشکل جدی باشند. تشخیص...

  • چگونه می توان بوی سیر را از بین برد؟

    سیر ماده‌ای بسیار خوش‌طعم و مغذی است که در بسیاری از غذاها استفاده می‌شود اما یک عارضه‌ی جانبی ناخوشایند دارد: بوی بد. متأسفانه بوی سولفوریک سیر...

  • چه چیزهایی باید روزانه تمیز شوند؟

    در خانه‌ی همه‌ی ما، وسایلی هستند که به‌مرور زمان باید آنها را تمیز کنیم تا هم ظاهر خوبی داشته باشند و هم اینکه به مکانی برای تجمع آلودگی و...

  • مصرف نوشابه چه عوارضی دارد؟

    مطالعات متعددی تاثیرات منفی نوشابه را روی وزن ، دندان نشان داده اند. با این حال نوشیدن نوشابه خطرات زیادی دارد. طبق گفته ارومانیتور ، میانگین...

داغ ترین اخبار