تبلیغات


هر روز صدها مطالب خواندنی و سرگرمی و خبری از سراسر اینترنت فقط در بروفان

درباره ترکیبات کرم های آرایشی و کاربرد آنها بیشتر بدانید

درباره ترکیبات کرم های آرایشی و کاربرد آنها بیشتر بدانید مجموعه: لوازم آرایشی انواع کرم پودر

درباره ترکیبات کرم های آرایشی بیشتر بدانید

اغلب ما چیزی درباره ترکیبات موجود در کرم های آرایشی نمی دانیم. شاید هیالورونیک اسید (hyaluronic acid) شما را یاد یک فیلم ترسناک بیندازد و سرامید (Ceramid) به نظرتان به سفالگری مربوط می شود، نگران نباشید شما تنها نیستید. این ترکیبات در بسیاری از کرم های آرایشی وجود دارند اما اغلب ما کمترین اطلاعات را درباره آنها داریم. درباره ترکیبات کرم های آرایشی بیشتر بدانید و با کاری که ۵ ماده معمول در کرم های آرایشی انجام می دهند آشنا شوید.

هیالورونیک اسید (Hyaluronic acid)

هیالورونیک اسید چیست ؟ اگر کلمه اسید شما را می ترساند نگران نباشید، این ماده کاملا متفاوت است. هیالورونیک اسید یک مرطوب کننده طبیعی است که در بدن یافت می شود و با بازسازی سلول ها و چرب کردن بافت های همبند، چربی و حالت ارتجاعی پوست را تنظیم می کند.

وقتی از این ماده در کرم های آرایشی استفاده می شود موجب می گردد کرم پوست را مرطوب تر و نرم تر کند. این ماده می تواند ۱۰۰۰ برابر وزن خودش آب نگه دارد. بنابراین یک ماده بسیار مفید برای پوست های خشک خواهد بود. برخی مواقع از این ماده بعنوان فیلر برای پر کردن خطوط اخم و چین و چروک ها نیز استفاده می شود. از آنجایی که هیالورونیک اسید یک ماده طبیعی در بدن است بنابراین می تواند گزینه سالم تری برای استفاده باشد و بدن آن را رد نخواهد کرد.

رتینول  Retinol

رتینول چیست؟ رتینول حالت فعال مولکول ویتامین A است که با نام ویتامین A1 شناخته شده است و در برخی مواد غذایی یافت می شود. رتینول ها لایه بردارهای قدرتمندی هستند که باعث می شوند پوست به طور خودکار سلول های مرده و مشکل دار را دفع کند و سلول های جوان تر و سالم تر را جایگزین آنها کند. رتینول ها همچنین به تولید اسید هیالورونیک و کلاژن نیز کمک می کند و در نهایت می تواند باعث نرم تر شدن پوست گردد. استفاده از رتینول باعث می شود پوست استحکام بیشتری داشته باشد و لکه های ایجاد شده در اثر آفتاب، آکنه و همچنین چین و چروک ها را کمتر می کند. برخی افراد رتینول را یک معجزه در کرم های آرایشی می دانند.

کرم های آرایشی

برخی افراد رتینول را یک معجزه در کرم های آرایشی می دانند

سرامید Ceramide

سرامید چیست؟ در بالاترین لایه پوست، سرامیدها سلول های پوست را در کنار هم نگه می دارند و یک لایه محافظت ایجاد می کند که پوست را براق تر و مرطوب می کند. اگر سلول های پوست را آجر در نظر بگیرید، سرامیدها نقش ملات را برای نگه داشتن آنها در کنار هم ایفا می کنند.

در کرم های آرایشی، سرامیدها برای بازگرداندن لیپیدهای طبیعی که در اثر قرار گرفتن در شرایط طبیعی سخت و نامطلوب از بین رفته اند استفاده می شوند. سرامیدها در پروسه جوانسازی پوست نیز نقش بسزایی دارند، این ماده رطوبت را به پوست بازگردانده و محافظ های طبیعی پوست را تقویت می کند و با این کار باعث می شود پوست بتواند در برابر شرایط محیطی سخت مانند قرار گرفتن در معرض خورشید، از خود مقاومت بیشتری نشان دهد و دیرتر آسیب ببیند. سرامیدها برای درمان اگزما نیز بسیار موثر هستند.

پِپتید Peptides

پِپتید چیست؟ پپتیدها پروتئین های فعالی هستند که بین سلول ها ارتباط برقرار کرده و آنها را وادار به ترمیم می کنند. در پوست، پپتیدها الاستین تولید می کنند که باعث واداشتن پوست جهت درمان خود می شود. پپتیدها معمولا در محصولات جوانسازی پوست استفاده می شوند و پس از وارد شدن به سلول های پوست آنها را وادار به تولید کلاژن کرده یا التهاب پوست را تسکین می دهد و باعث ریلکس شدن ماهیچه ها نیز می گردد و در نهایت چروک های روی پوست را به حداقل می رساند. یکی از معمول ترین پپتیدهای موجود در کرم های آرایشی، palmitoyl pentapeptide، است که ماده ای موثر برای جوانسازی پوست به شمار می رود.

AHA/BHA

آلفا هیدروکسی اسید (AHA) و بتاهیدروکسی اسید (BHA) کلاس هایی از اسیدهای ارگانیک هستند که عمل لایه برداری پوست را انجام می دهند. AHA در میوه ها (سیب و گلابی) و شیر (به صورت اسید لاکتیک) وجود دارد، به همین دلیل وقتی میوه یا شیر به صورت مستقیم روی پوست می زنید، برای آن مفید هستند.

در کرم های آرایشی، هر دو کار لایه برداری را انجام می دهند با این تفاوت که AHA (که در آب حل می شود) روی لایه سطحی پوست باقی می ماند و BHA (که در چربی حل می شود) داخل پوست رفته و سلول های مرده را که منافذ پوست را گرفته اند از بین می برد. BHA معمولا برای پوست های چرب یا پوست هایی که آکنه و جوش های سرسیاه یا سرسفید دارند استفاده می شود و AHA نیز برای روشن کردن پوست های تیره و خشک استفاده می گردد. هر چند ممکن است گاهی با محصولاتی برخورد کنید که هر دوی این ترکیبات را در خود دارند. این کرم ها بیشتر روی لایه برداری پوست تمرکز دارند.

با شناخت این ۵ ماده در ترکیبات کرم های آرایشی، این بار که برای خرید به داروخانه می روید، با خواندن ترکیبات کرم های آرایشی گیج نشوید و بهترین انتخاب بر حسب نوع پوست خود داشته باشید.

منبع: بانوی شهر 

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار